duminică, 29 mai 2011

FC Barcelona, mes que un club!


FC Barcelona a câştigat trofeul Ligii Campionilor, al patrulea din istoria clubului, după ce a învins, sâmbătă, pe Wembley, cu scorul de 3-1 (1-1), formaţia Manchester United, în finala competiţiei.

rofeul Ligii Campionilor a fost ridicat de francezul Eric Abidal, care a primit şi banderola de la căpitanul obişnuit al catalanilor, Carles Puyol.După ce toţi jucătorii echipei catalane au primit medaliile de la preşedintele UEFA, Michel Platini, Puyol i-a oferit banderola lui Abidal, lăsându-l pe acesta să fie primul care ridică trofeul, lucru pe care îl face în mod obişnuit căpitanul de echipă.

Eric Abidal a fost diagnosticat în martie cu o tumoare la ficat.

Golurile echipei spaniole au fost marcate de Pedro Rodriguez '27, Messi '54 şi Villa '69, în timp ce pentru formaţia Manchester a punctat Rooney '34.

FC Barcelona a deschis scorul în minutul 27, prin Pedro Rodriguez, care l-a învins pe Van der Sar cu un şut la colţul scurt, după ce a primit o pasă excelentă de la Xavi Hernandez.

Manchester restabileşte egalitate, în minutul 34, prin Wayne Rooney, după o combinaţie cu Giggs, aflat într-o poziţie suspectă de ofsaid.

Barca îşi majorează diferenţa, scor 2-1, după ce Messi l-a surprins cu un şut din afara careului pe portarul Van der Sar.

David Villa ridică scorul la 3-1 cu un şut la vinclu, de la aproximativ 18 metri.

FC Barcelona: 1. Valdes - 2. Alves (5. Puyol '89), 14. Mascherano, 3. Piqué, 22. Abidal - 16. Busquets, 6. Xavi, 8. Iniesta - 7. Villa (15. Keita '86), 10. Messi, 17. Pedro (20. Afellay '90+2). Antrenor: Josep Guardiola.

Manchester United: 1. Van der Saar - 20. Fabio (17.Nani '69), 5. Ferdinand, 15. Vidic, 3. Evra -25. Valencia, 16. Carrick (18. Scholes '77), 11. Giggs, 13. Park -10. Rooney - 14. "Chicharito" Hernandez. Antrenor: Alex Ferguson.

Finala Ligii Campionilor a fost condusă de o brigadă de arbitri din Ungaria, avându-l la centru pe Viktor Kassai. El a fost ajutat de asistenţii Gabor Eros şi Gyorgy Ring şi de asistenţii suplimentari Mihaly Fabian şi Tamas Bognar. Arbitru de rezervă a fost Istvan Vad.

Argentinianul Lionel Messi a marcat cel de-al 12-lea gol în Liga Campionilor şi al 53-lea în toate competiţiile în acest sezon.

FC Barcelona şi Manchester United s-au întâlnit pentru o doua oară într-o finală de Liga Campionilor, după cea din 2009, câştigată tot de FC Barcelona cu scorul de 2-0, prin reuşitele lui Eto'o şi Messi.

Pentru câştigarea trofeului, FC Barcelona va primi un premiu record în valoare de 126 de milioane de euro, în timp ce Manchester United va încasa 73 de milioane de euro.

La meciul disputat pe arena Wembley din Londra au asistat aproximativ 70.000 de spectatori. Printre personalităţile prezente s-au aflat Prinţul Felipe de Bourbon, vicepremierul britanic Nick Clegg, Franz Beckenbauer, Johan Cruyff, fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, şi cântăreţul Eric Clapton.

FC Barcelona, care a mai câştigat trofeul în 1992, 2006 şi 2009, îi succede în palmares formaţiei italiene Internazionale Milano, care a trecut în 2010 de formaţia germană Bayern Munchen.

Acesta a fost ultimul meci la Manchester United pentru portarul Edwin Van der S

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?