sâmbătă, 14 mai 2011

Mihaita Nesu si tragedia unui luptator!

La aproape patru zile de la operaţie, Mihăiţă Neşu nu dă încă semne de revenire. Specialiştii olandezi lasă de înţeles că pentru asta ar fi nevoie de un miracol. Cu fiecare oră ce trece fără ca starea de sănătate a fotbalistului român să dea semne de îmbunătăţire, şansele ca el să-şi revină scad dramatic.
„Odată afectată măduva spinării, ea nu-şi revine niciodată. Ce putem face noi este să-i pregătim pe oameni să poată trăi cu dizabilitatea lor", spune doctorul Floris van Asbeck, specialist la centrul de reabilitare De Hoogstraat. „Există însă şi cazuri excepţionale, sportivi fanatici sau oameni tineri care chiar şi după o afecţiune totală a măduvei pot juca baschet în căruciorul cu rotile", completează acesta

„Lui Mihai i se văd doar ochii, are masca de oxigen pe faţă şi este legat de aparate cu zeci de fire. Are trunchiul corpului fixat total, iar capul e şi el imobilizat într-un cadru uriaş!", a povestit ieri, pentru Gazeta Sporturilor o infirmieră de la CMU. Veştile ce vin din interiorul clubului nu sunt nici ele mai îmbucurătoare. „Dacă se prelungeşte actuala stare, e din ce în ce mai rău!", a spus directorul tehnic al celor de la Utrecht, Foeke Booy, într-o conferinţă de presă. Singura veste cât de cât bună, dacă-i putem spune măcar şi aşa, e că Mihăiţă ar putea să nu înţeleagă în aceste momente ce i se întâmplă. Din cauza sedativelor puternice, „nu poate fi coerent şi e posibil să nu-şi dea seama de situaţia în care se află", a completat Booy.

De altfel, la antrenamentul de ieri al celor de la Utrecht, atmosfera a fost la fel de apăsătoare ca la şedinţele de joi. Fotbaliştii s-au pregătit tot la stadion, evitând pentru a doua zi la rând terenul unde s-a petrecut teribilul accident. În plus, pe un ton deloc optimist, antrenorul Ton du Chatinier le‑a transmis elevilor săi ultimele informaţii de la spital. Nimeni n-a mai avut apoi chef de antrenament.
P.S

Fundaşul român al echipei olandeze FC Utrecht, Mihai Neşu, a fost transportat, marţi dimineaţă, cu o ambulanţă la spital, după ce s-a ciocnit în timpul aunui antrenament cu coechipierul său, Alje Schut, informează site-ul oficial al grupării batave, citat de Mediafax.\

Neşu, va suferi o intervenţie chirurgicală, marţi, doctorii stabilind că acesta are o vertebră cervicală ruptă. Doctorul Simon Goedegebuure, a menţionat că nu poate spune cât este de gravă accidentarea, decât după ce va fi efectuată operaţia, iar despre perioada de recuperare a lui Neşu se va putea vorbi doar peste două săptămâni. "

Numai în câteva săptămâni vom putea vorbi despre când ar putea reveni pe teren Mihai", a spus el.

Site-ul oficial al lui FC Utrecht menţionează că accidentarea lui Neşu a venit ca urmare a căderii acestuia după ciocnirea cu coechipierul său, Alje Schut.

Fundaşul român al echipei olandeze FC Utrecht, Mihai Neşu, a fost transportat, marţi dimineaţă, cu o ambulanţă la spital, după o ciocnire în timpul aunui antrenament.

În acest sezon, el a jucat în 29 de meciuri pentru formaţia sa.

Neşu evoluează din 2008 la FC Utrecht fiind transferat de la Steaua.(10 mai 2011)

Foto: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?