joi, 17 februarie 2011

Bucuresti, un oras trist.La amiaza.

Cu oarece trebi prin oras ma urnesc greu din casa, speriat de traficul nebun. Cum fara masina nu-mi pot face iesirea mai scurta, ii dau bice si ies. Afara, frig, in masina mai frig ca afara! N-am ce face si pornesc. Totul este cenusiu: copacii, bordurile lui Videanu, blocurile, cerul, sosele bune de acum cativa ani au devenit amintire. Rotile se-nvart incet, cozile la semafoare sunt lungi ca niste zile de post si-ntr-un final taras-grabis ajung si-n centru! La radio, Elena Udrea anunta triumfator ca turismul romanesc a luat-o razna! In sus, bineinteles! Pe str.Mihai Eminescu e plin de tigani(pardon, rrrrromi!!!!!) care incearca sa-mi vanda te miri ce: stergatoare de parbriz, incarcatoare pentru telefoanele mobile, port-uri pentru "noile carnete de conducere". Ii refuz categoric si-mi primesc portia de-juraturi printre dinti. Aprind, plictisit, o tigara si ma-narmez cu multa rabdare pentru ca cel putin patru-cinci semafoare pe verde, n-am nici o sansa! Privesc in jur: cladiri darapanate langa hoteluri ce se vor elegante, santiere mici in mijocul drumului unde nu lucreaza nimeni, oameni prost imbracati, grabiti sa ajunga nici ei nu stiu unde!
Pe Calea Victoriei, altadata mandria Bucurestiului, se sapa, se sapa, se-nchid magazine, se pun hartii in geam(renovare), se scrie cu vopsea, mare "De inchiriat! sunati la nr de mobil....."
Pe Ion Campineanu, blocaj general! Mana cereasca pentru cersetori: o fata, cu un copil de mana si o pancarda din carton atarnata de gat ne atrage atentia ca "are ciroza si nu are bani pentru tratament". Nu stie saraca ca o cunosc de pe vremea cand copilul era inca in burta ei(cersitul face bine la sanatate!) Erau zile prin '05-'06 cand pleca acasa cu sute de mii de lei si nu manca decat la McDonalds sau la KFC(mi-a turnat-o o babuta care vindea ziare!)
Incepe sa ploua, blocajul creste si eu abia astept sa ajung acasa!
Bucurestiul meu cenusiu, cand o sa te mai colorezi si tu un pic? Mi-esti drag dar te si urasc
Imi pare rau dar, asta nu e capitala europeana!
Afara continua sa ploua si lumea buna abia acum se trezeste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?