miercuri, 8 august 2012

Cate un prost pe zi, sa nu-i uitam! Azi: Mugurel Surupaceanu, Deputat de Gorj, din partea PSD(USL)

Deputatul PSD de Gorj Mugurel Surupaceanuacuza firme care depind de Serviciul de Informatii Externe al Romaniei de faptul ca ar fi platit politicieni de rang inalt, dar si publicatii, din state occidentale, pentru a distruge imaginea Romaniei si a-l salva pe Traian Basescu.

Surupaceanu a pomenit despre acest subiect marti seara, la Digi24, dupa care a detaliat pentruZiare.com.

"S-au cheltuit foarte multi bani pentru pastrarea lui Traian Basescu. E vorba de niste firme care graviteaza in jurul SIE, sub o forma de protectie si sprijin al SIE. Firmele serviciilor secrete sunt firme acoperite, care fac comert exterior si sunt conduse de personaje agreate. Asa era pe vremuri firma "Dunarea". Nu e ceva neobisnuit, astfel de firme exista in toata lumea", ne-a declarat deputatul de Gorj.

Intrebat de unde are aceste informatii, Surupaceanu a raspuns ca "nu isi divulga sursele".

Ar fi scandal international

Mugurel Surupaceanu spune ca banii de la firmele afiliate SIE au ajuns la media si politicieni straini "nu numai din conturi, ci si pe alte cai".

El a precizat pentru Ziare.com faptul ca stie ca e vorba de "politicieni de rang inalt si mediu din Vest", dar ca nu le da numele intrucat ar starni "un scandal intern si international".

"La un moment dat, sper ca voi putea da mai multe informatii", a adaugat el.

De asta scade leul si pleaca investitorii

Mugurel Surupaceanu s-a mai aratat de parere ca aceste sume au dus la o campanie prin care a fost lovita imaginea tarii si ca, fara ea, Guvernul USL nu ar fi fost criticat din Occident.

"Reactia ar fi fost mai palida, cu intensitate mult mai mica, iar imaginea Romaniei n-ar fi avut de suferit (...) operatiunea a creat imaginea incalcarii grave a legilor si Constitutiei, a creat o imagine apocalitica, de lovitura de stat. Esential e faptul ca Romania a iesit foarte prost din cauza unui demers grosolan facut de oamenii lui Traian Basescu", a spus pesedistul.

"Ne-a creat probleme: creste cursul, scad investitiile straine, avem dificultati in relatia cu FMI", a adaugat Surupaceanu.

Relatia cu Germania, distrusa ocult

"In ce priveste Guvernul Merkel - avem o mare problema in relatia cu Germania, alimentata pe cai oculte de oamenii lui Traian Basescu", considera Surupaceanu.

Intrebat daca autoritatile germane nu au si alte surse de informatii, de exemplu ambasada germana din Bucuresti, Surupaceanu a raspuns: "Nu cred ca prin ambasada au plecat asemenea informatii."

El a adaugat ca a citit "in presa austriaca" faptul ca sume mari de bani, provenite din Romania, au mers spre popularii europeni, cei care au atacat cel mai dur Guvernul Ponta.

In Franta sunt socialisti, n-au avut interes financiar

In schimb, Surupaceanu da ca exemplu lipsa de reactie a Frantei fata de Guvernul Ponta ca pe o dovada a faptului ca nu toti sunt influentati de banii de la firmele SIE.

"Franta n-a avut o asemenea reactie, acolo n-a existat un interes financiar, acolo e la putere unguvern socialist", a mai afirmat Surupaceanu.

Intrebat daca Teodor Melescanu, directorul SIE, are o implicare in aceasta operatiune, deputatul a transmis: "N-am stabilit ca e vinovat domnul Melescanu, comisiile parlamentare trebuie sa verifice acest lucru".

Antonescu, atac la SIE

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat si el, la inceputul saptamanii, ca SIE e responsabila de o "operatiune organizata" de distrugere a imaginii tarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?