duminică, 6 februarie 2011

Gary Moore(1952-2011) ne-a parasit, azi 6 februarie

Legendarul chitarist, aflat in vacanta in Spania, a murit azi noapte in somn. Din pacate, nu va putem informa asupra cauzelor, nefiind date publicitatii, inca.

Gary Moore s-a nascut pe 4 aprilie 1952 in nordul Belfastului. La 19 ani, in 1969 – Gary Moore il inlocuieste pe Bernard Shivers in grupul Skid Row si cu ajutorul lui Nollaig Bridgemen (baterie) si Brendan Shiels (bass), inregistreaza albumul de debut – Skid Row - editat in 1970. In paralel cu acest grup, Gary Moore s-a ocupat si de Dr. Strangely Strange, un grup folk –rock, dar fara prea mult succes.

Primul album care a fost luat in calcul la nivel international a fost Victims Of The Future – locul 11 in Anglia si 53 in Germania. Piesa ce da greutate albumului si care a trezit interesul fata de Gary Moore este Empty Rooms.

Run For Cover, scos in 1985, a fost primul sau album de referita si a atins locul 6 in topul britanic. In 1988 scoate discul After The War si un Gary Moore cu o voce si atitudine heavy. Incepand cu 1990 lucrurile s-au schimbat radical. Gary Moore fiindatras din nou de blues, dand marea lovitura cu Still Got The Blues.

Albumul After Hours, din martie 1992, a scos alte compozitii blues, de calitate. O parte dintre acestea au fost incluse pe albumul live, aparut in 1993, Blues Alive. In 1996, colaboreaza cu idolul sau, Peter Green, fostul lider al trupei Fleetwood Mac si scoate albumul Blues For Greeny. Desi inyterpretarea lui este de mare clasa, nu se stie de ce nu a mai avut succesul precedentelor. Fanii asteptau insa ca Gary Moore sa mai revina macar odata in postura de rocker, dar incercarea lui cu Dark Days In Paradise nu a fost prea reusita.

Dupa 1997, Gary Moore a intrat intr-un con de umbra, dar a revenit in forta in 2001 prin discul Back To The Blues. Un disc ce contine 8 piese ca in vremurile bune.

Gary Moore a concertat anul trecut si in Bucuresti la Ciuc Summer Fest.

Rest in peace, Gary!




Mai multe articole cu: gary moore

3 comentarii:

  1. Autoplgg Search Engine Optimisation software CMS backlink building tool this autopligg submitter gives you permanent
    one way backlinks review by Our Articles best SEO software.
    SEO software tool can help you search and find the most popular
    or has the most potential words of being typed on search engines.
    This means you should get an upgrade of your SEO software approach.
    Review my website ... GSA search engine ranker

    RăspundețiȘtergere
  2. Hey therе juѕt wanted to give you а brief hеads
    up anԁ let уou knoω a feω οf the іmagеs aren't loading properly. I'm not sure why
    but I think its a linkіng issue. I've tried it in two different browsers and both show the same results.

    Look into my webpage: http://www.job-web-adds.fr/reseau-social-phpizabi/?L=blogs.blog&article=18877

    RăspundețiȘtergere

Ce va place?Ce nu va place?