miercuri, 10 august 2011

Monumente de nesimtire(29). Azi:Cristian Tudor Popescu: oftica-i boala grea, "MAISTRE"


CTP: Sceneta "Preşedintele atrage atenţia" cu Traian Băsescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Realitatea TV declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu care a făcut apel la prudenţă.

"Pe mine mă mai interesează încă presa. Pe domnul preşedinte vă asigur că nu îl interesează nici cât negru sub unghie, cum nu l-a interesat nici în seara asta. Ce a spus dânsul în legătură cu presa se încadrează în sceneta din această seară pe care ne-a jucat-o din lunga serie a celor şapte ani de preşedinţie. Sceneta din această seară a fost "Preşedintele atrage atenţia". Atrage atenţia partidelor, atrage atenţia politicienilor, guvernului şi presei. Când faci o declaraţie către naţiune, trebuie să fie un sens în declaraţia asta pentru nea Gheorghe. Altfel, discută cu politicienii, cu guvernul. Dacă eşti la Cotroceni cu steagurile în spate, trebuie să fie un sens pentru nea Gheorghe. Singurul sens pe care pot eu să îl deduc este că nea Gheorghe, ascultând ce a spus preşedintele, ar fi trebuit să îi zică nevestei: Mario, uite ce probleme sunt la preşedinţie, uite ce probleme sunt la guvern. Nu mai luăm apă la bax, ci bem apa de la robinet. Trebuie să fim prudenţi", a spus Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă se vor mări pensiile şi salariile, jurnalistul a spus: "Lucrurile sunt destul de clare. Metoda veche strămoşească este cea a pomenii pe care au aplicat-o toate partidele de la guvernare în preajma alegerilor. Doreşte şi PDL-ul să o aplice acum, mai ales că se află în această situaţie foarte dificilă, disperată din punct de vedere al sondajelor. Băsescu îşi dă seama că nu se poate merge pe această linie. Această linie ar duce la o eventuală mărire a capitalului electoral al PDL. Şi atunci Băsescu alege altă soluţie politică pentru alegerile de anul viitor. Acum atrage atenţia partidului că e populist, sprerând să îi crească lui coeficientul electoral pentru că va fi mai important procentul de popularitate pe care îl are Traian Băsescu, decât procentul pe care l-ar putea aduna un PDL terminat din măriri de salarii şi pensii. Locomotiva e mai importantă decât vagoanele".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?