La câteva ore de la incidentele de la Ziua Marinei, ce i-au avut în prim-plan pe Miron Cozma (57 de ani) şi pe unul dintre însoţitorii acestuia, şeful Blocului Revoluţionarilor din Constanţa, Nicolae Mavodrin (37 de ani) , „Luceafărul huilei" anunţa că-l va da în judecată pe preşedintele Traian Băsescu pentru nerespectarea drepturilor constituţionale.
Cozma mai preciza că se va folosi pentru acest demers de dubla sa calitate, de consilier şi „purtător de cuvânt intern şi internaţional" la Societatea Internaţională pentru Drepturile Omului (SIDO). Titulatura pompoasă rostită de Miron Cozma, şi însoţită de prezentarea unei legitimaţii de membru, ascunde însă o organizaţie nonguvernamentală fantomă, cu numere de telefon false şi cu un ultim bilanţ contabil depus în 2003. Preşedintele organizaţiei este un anume Alexandru Vlaicu, dar dacă iei în considerare datele de contact ale SIDO, nu este de găsit.
Potrivit obiectivelor, prezentate pe site-ul propriu, SIDO „este un organism neguvernamental având scop de susţinere şi apărare a drepturilor omului pe plan intern şi internaţional promovarea ABC-ului democraţiei". Sediul central este în Constanţa, în clădirea Prefecturii. SIDO are patru sucursale, în Constanţa Bucureşti, Costineşti şi Moineşti, judeţul Bacău, iar pe lista preşedinţilor se pot găsi foşti şi actuali afacerişti locali, specializaţi în turism sau vânzarea de electronice.
Fost membru, un proxenet
Unul dintre numele controversate asociate SIDO în trecut este cel al unui anume George Vergil Bosânceanu (40 de ani), patronul Hotelului Histria din Mamaia. Fostul vicepreşedinte al organizaţiei a fost cercetat de-a lungul anilor în mai multe dosare de proxenetism şi evaziune fiscală. De asemenea, în mai 2009, Bosânceanu şi-a instigat angajaţii unei terase construite abuziv în Mamaia, să-i atace cu pietre şi sticle pe inspectorii Primăriei Constanţa, sosiţi pentru demolarea construcţiei.Un alt preşedinte regional, cel al sucursalei Iaşi, Gicu Alexa figurează pe listele Secretariatului de stat pentru problemele revoluţionarilor, având certificat de revoluţionar, sub încadrarea „remarcat".
Departamente virtuale
Numele lui Miron Cozma nu apare nicăieri în organigrama SIDO. La capitolul relaţia cu mass-media, departament în care fostul lider al ortacilor pretindea a fi angajat, există un singur număr de telefon fix care, potrivit cărţii telefonice Romtelecom, ar corespunde unei zone din sectorul 6 al Capitalei. La numărul respectiv răspunde însă o doamnă în vârstă care nu auzise niciodată de SIDO. Situaţia s-a repetat şi în cazul numerelor de telefon corespondente teoretic tuturor preşedinţilor regionali, ba chiar şi celui prezentat ca fiind vicepreşedintele organizaţiei: Eftimie Pluti.
Ce este organizaţia SIDO
Miron Cozma susţine că este membru al Societăţii Internaţionale pentru Drepturile Omului (SIDO). Însă organizaţia nu există decât în spaţiu virtual, pe site-ul sido.ro. La sediul din clădirea Prefecturii Constanţa nu e nimeni de găsit, iar la telefoanele de contact nu răspunde nimeni sau răspund persoane care nu au nicio legătură cu organizaţia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu