marți, 10 iulie 2012

Cate un prost pe zi, sa nu-i uitam! Azi: Ministru pentru Relatia cu parlamentul, Mircea Dusa

ia-o incolo, spre rusi! prost e un cuvant bland pentru tine!

Dusa: Referendumul din 29 iulie se va desfasura in baza Ordonantei de Guvern

Dusa a aratat ca, dupa aceasta decizie a Curtii, initiativa legislativa urmeaza a fi trimisa la promulgare, ea nefiind lege

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca referendumul din 29 iulie privind demiterea presedintelui Traian Basescu se va desfasura in baza Ordonantei de Guvern si nu a initiativei legislative asupra careia s-a pronuntat CCR.

Dusa a sublinit ca, in sedinta de marti, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra unei initiative legislative care reglementeaza referendumul, apartinand a doi parlamentari, si care a fost contestata de catre un grup de parlamentari PDL.

El a mentionat ca, prin decizia luata in cazul acestei initiative legisaltive - respectiv de constatare a constitutionalitatii - Curtea Constitutionala a procedat normal, fiind consecventa deciziilor luate anterior.

Dusa a aratat ca, dupa aceasta decizie a Curtii, initiativa legislativa urmeaza a fi trimisa la promulgare, ea nefiind lege.

In consecinta, potrivit lui Dusa, referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu se va desfasura in baza Ordonantei de Urgenta a Guvernului care reglementeaza acest domeniu.

Dusa a mentionat ca textul Ordonantei concorda cu prevederile legislative in vigoare din 2007 pana la inceputul anului in curs, cand au intervenit modificari operate de catre PDL, el aratand ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu din 2007 s-a desfasurat in aceleasi conditii stipulate acum de Ordonanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?