sâmbătă, 14 iulie 2012

Nu ma pot abtine: asta nu-i prost, e dobitoc sadea! Andrei Marga !


Basescu ne-a lasat o justitie influentata de decizii politice

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat sambata, la sediul USL, dupa discursul lui Traian Basescu sustinut la mitingul de la Cluj, ca pretentia presedintelui suspendat de a reprezenta Europa este exagerata.

"Cerem publicului sa se uite in istoricul Romaniei. Traian Basescu nu a incheiat niciun capitol de negociere pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Traian Basescu nu poate revendica vreun merit in acest sens", a declarat Marga.

Basescu a aprins flacara democratiei, la Cluj-Napoca

De asemenea, ministrul a spus ca justitia despre care Traian Basescu a vorbit atat de mult este o "justitie influentata de decizii politice", iar ceea ce lasa in urma fostul sef de stat este doar o extindere a coruptiei.

"Sigur, Traian Basescu face mare caz de justitie. Sigur, justitia este de o importanta cruciala in societatea moderna. Societatile deschise sunt coloana vertebrala a acestor societati, dar nu cred ca Traian Basescu are atuurile morale si politice sa vorbeasca de justitie", a declarat Marga.

"In definitiv, ce s-a intamplat? Sub presedintia lui s-au numit judecatori, s-au numit procurori pe o scara mai mare decat oricand inainte, dar nu numai atat, dincolo de pregatirea excelenta, dincolo de tinuta morala absolut laudabila a foarte multor judecatori, a foarte multor procurori, a foarte multor oameni din justitie, dincolo de acestea deci Traian Basescu ne-a lasat cea mai subiectiva justitie, cea mai influentata de decizii politice, cea mai controlata din punctul de vedere politic", acuzat ministrul.

Acesta considera ca Basescu "a inceput cu o lupta anticoruptie", dar toate masurile lui "se incheie cu cea mai mare extindere a coruptiei" si totul "s-a deformat datorita interventiei PDL".

"Basescu peroreaza pe ideea ca USL vrea sa acapareze puterea. Sa ne uitam bine la situatie, USL este la guvernare, dar USL nu a luat sub control serviciile secrete, nu si-a propus sa le ia sub control, USL nu controleaza Procuratura Generala, USL nu controleaza DNA, USL nu controleaza Justitia. Nu este niciun indiciu ca USL ar fi vrut sau ca ar vrea sa preia controlul asupra tuturor institutiilor statului", a subliniat Marga.

Multi oameni din afara Romaniei nu inteleg suspendarea

Cat despre legalitatea suspendarii lui Basescu, Marga crede ca oamenii din strainatate nu inteleg mecanismul din Constitutia Romaniei.

"Multi oameni din afara Romaniei, traind in societati in care constitutiile nu au acest mecanism, gandesc altfel decat noi", a precizat Andrei Marga. Ministrul a explicat ca au existat tari in care presedintii au demisionat. Un exemplu "elegant" de demisii intalnim, in opinia sa, in Germania, unde in ultimii doi ani au plecat doi presedinti.

Ministrul a sustinut ca USL trebuie sa explice mai bine partenerilor externi ce s-a intamplat, pentru a risipi neintelegerile. "Odata ce oamenii intra in posesia datelor reale, marea parte se vor lasa convinsi de adevar, iar adevarul trebuie sa-l stabileasca faptele, si nu interpretarea subiectiva", a spus Marga.

Pe de alta parte, seful diplomatiei a ironizat gestul lui Traian Basescu de a aprinde, la finalul mitingului de la Cluj, o flacara, pe care a numit-o "flacara democratiei".

"Purtatorii imediati ai acestei torte sa fie domnii Sorin Apostu, doamna Monica Iacob-Ridzi, doamna Roberta Anastase si toti ceilalti bine cunoscuti colegi ai lui Traian Basescu", a adaugat Andrei Marga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?