duminică, 15 iulie 2012

Scuipati aici: Eugen Nicolaescu!

Vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că introducerea unei adăugiri politice în raportul pe Justiţie, după cum a semnalat anterior ministrul Titus Corţean, ar constitui un „exces” din partea Uniunii Europene.

Cred că (n.r. - Titus Corlăţean) e bine informat, săptămâna aceasta a fost la Bruxelles, probabil în urma discuţiilor cu oficiali europeni a înţeles că ar putea avea loc asemenea modificări ale Raportului de Cooperare şi verificare. (...) Dacă s-ar introduce un asemenea capitol politic, din pucntul meu de vedere, personal, ar fi un exces din partea UE pe care nu-l agreez", a spus Nicolăescu.

Vicepreședintele PNL a explicat că România este un stat-membru al UE, cu drepturi depline, care şi-a îndeplinit toate obligaţiile faţă de Uniune.

„Dacă UE vrea să impună condiţii suplimentare, nu o poate face unilateral. Ar trebui să facă într-un dialog, să informeze şi orice măsură care are ca scop o monitorizare mai exigentă să poată avea loc ulterior. În acest moment nu cred că aşa ceva este şi corect şi legal", a mai spus Nicolăescu.

Declarațiile lui Nicolăescu vin după ce, sâmbătă, Titus Corlăţean, a declarat că în raportul Comisiei Europene pe justiţie va exista şi o "adăugare politică", din aspecte incorecte faţă de situaţia reală din România, adăugând că respectivele concluzii vor fi folosite de „unii” pentru a îngreuna aderarea ţării la spațiul Schengen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?