luni, 16 iulie 2012

Cate un prost pe zi, sa nu-i uitam! Azi: Adrian Severin, eurodeputat USL, din gasca "puscariabililor"!


Adrian Severin, urmarit penal pentru fals - prejudiciu de sute de mii de euro adus PE....

Europarlamentarul roman Adrian Severin este acuzat de procurorii DNA ca a prejudiciat bugetul Parlamentul European cu peste 400.000 de euro prin incheierea unor contracte cu 6 firme de consultanta care nu au prestat niciodata serviciile pentru care au incasat bani europeni.

Acuzatiile sunt extrem de grave si sunt facute in baza unei legi europene, Adrian Severin riscand ani grei de inchisoare, informeaza Realitatea TV.

Pe scurt, Adrian Severin este acuzat ca, in perioada 2007-2010, s-a folosit de documente si declaratii false pentru a obtine in mod incorect fonduri din bugetul Uniunii Europene sau din bugete administrate de UE. Banii ajungeau la apropiati de-ai sai, prin intermediul unor contracte de consultanta incheiate cu 6 societati comerciale romanesti, care au prestat servicii fictive.

Conform comunicatului de presa remis de DNA, procurorii au extins cercetarile fata de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, "in dosarul in care se efectueaza acte de urmarile penala pentru infractiunile de luare de mita si trafic de influenta si au inceput, fata de acesta, urmarirea penala pentru o noua infractiune si anume 'folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata'".

Din Ordonanta de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada 2007 - 2010, Adrian Severin a folosit si a prezentat in Parlamentul European, documente, declaratii false ori inexacte, contrar reglementarilor legale (art. 43 din Normele de aplicare a Statutului deputatilor in Parlamentul European - Decizia Biroului din 19 mai 2008 si 09 iulie 2008).

Documentele prezentate se refera la o serie de contracte de consultanta incheiate cu sase societati comerciale romanesti, infiintate anume cu scopul de a justifica prestari de servicii fictive, prin intermediul respectivelor contracte de consultanta. In felul acesta, invinuitul Severin Adrian a inlesnit unor persoane apropiate obtinerea pe nedrept a sumei de 436.663 euro din bugetul Parlamentului European, se mai arata in comunicatul DNA.

Procurorii au mai comunicat public si faptul ca in aceeasi cauza se efectueaza "acte de urmarile penala si fata de alte persoane".

Adrian Severin a fost prezent luni la sediul DNA unde i s-au adus la cunostinta noile acuzatii. La iesire, europarlamentarul nu a dorit sa comenteze, in ciuda insistentelor jurnalistilor.

DNA s-a autosesizat, pe 21 martie 2011, in cazul europarlamentarului Adrian Severin, in urma unor materiale audio-video date publicitatii de ziarul britanic Sunday Times, potrivit carora acesta ar fi acceptat sa primeasca 12.000 de euro de la jurnalisti britanici pentru a face lobby pentru un amendament in Parlamentul European.

Procurorii anticoruptie au dispus la 18 iulie 2011 inceperea urmariri penale impotriva sa pentru luare de mita si trafic de influenta.

In ciuda scandalului urias, Adrian Severin a refuzat sa demisioneze din Parlamentul European. In schimb el a fost imediat exclus din grupul eurodeputatilor social-democrati, in care detinea functia de vicepresedinte, dar si din PSD, la insistentele lui Martin Schulz, liderul PES la acea vreme.
(Camelia Badea-ziare.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?