duminică, 15 iulie 2012

Cate un prost pe zi, sa nu-i uitam! Azi:Cristian Rizea, seful PSD Diaspora, viitorul coleg de celula al lui Adrian Nastase!

Sectii controlate de PDL, prezenta redusa la vot si, oricum, romanii se intorc in tara in concediu, acestea sunt justificarile PSD pentru reducerea la jumatate a numarului de sectii de votare din diaspora pentru referendum. Motivatiile au fost facute publice de catre seful PSD Diaspora, Cristian Rizea.

Conform unui comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Externe, din 294 de sectii de sectii de votare existente la prezidentialele din 2009, pentru referendum vor ramane numai 150.

"In primul rand, este o decizie corecta de a se vota la sediile misiunilor diplomatice ale Romaniei, la ambasade si consulate. Vechea Putere a creat sectii de votare in sediile unor asociatii acolite, ale prietenilor domnilor Branza (William Branza - deputat PDL) si Badea (Viorel Badea - senator PDL), sectii facute in hoteluri sau restaurante", a sustinut Rizea pentru Ziare.com.

Un alt motiv pentru reducerea drastica a numarului de sectii este prezenta slaba la vot.

"Niciodata, din 2004, numarul celor care s-au dus la vot nu a fost semnificativ. Prezenta a fost mereu foarte scazuta, chiar si la prezidentialele din 2009", a spus Rizea.

De asemenea, un numar atat de mare de sectii nu ar fi fost necesar, cat timp, oricum, in august, romanii se intorc in tara pentru a-si petrece concediul.

"De la 1 august este luna concediilor, foarte multi dintre romanii din diaspora, cel putin cei din Italia si Spania, unde sunt comunitati foarte mari de romani, vin in Romania pentru concediu", a mai explicat deputatul PSD.

De altfel, pentru viitor, el cere o reevaluare a tuturor sectiilor de votare din afara misiunilor diplomatice, intrucat "au fost infiintate la foc automat de Guvernul Emil Boc". Cristian Rizea a mai spus ca Ministerul Afacerilor Externe nu-si poate permite, nici din punct de vedere economic, sa sustina existenta unui numar mare de sectii.

3 comentarii:

  1. Domne, nu-mi place politica, nici să mă baţi… mai ales cea din România, dar uite de William Brînză n-am auzit decât de bine de la românii de aici din Italia, aşa că or mai fi şi politicieni cumsecade.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu mi se pare normal sa fie banuit de ceva. William Brinza este implicat şi a avut 400 de acţiuni în diaspora

    RăspundețiȘtergere
  3. @Valerian Nebuni si nerzia USL a luat cu valyul pe toata lumea care mai e prin tara... am auzit si eu de curand pe cineva care imi spunea ca Ponta a declarat ca nu mai vorbeste niciodata cu Basescu. Fix asa! Deci la ce sa te astepti de la astia? L-au gasit pe Willis acum marele responsabil penru toate faradelegile din ultimii 222 de ani.. hai domne ma lasi, pai baiatul asta cred ca e singurul care mai dovedeste o compasiune pentru Romania care s-a mutat in afara

    RăspundețiȘtergere

Ce va place?Ce nu va place?