joi, 30 iunie 2011

Salarii la Realitatea TV

Mircea Dinescu câștigă lunar 33.835 de lei net, în timp ce Mihai Tatulici și Emil Hurezeanu primesc în mână, în fiecare lună, câte 32.250 de lei.

Următorii în topul celor mai bine plătite vedete ale postului Realitatea TV sunt Mihai Tatulici și Emil Hurezeanu, care încasează lunar câte 32.250 de lei (net).

Nu toate vedetele postului Realitatea TV sunt plătite însă la fel de bine. Spre exemplu, Carmen Brumă, iubita antenistului Mircea Badea, are un salariu lunar de 4.837 de lei (brut), mult mai mic decât cel pe care îl încasează șoferul lui Mihai Tatulici: 5.970 de lei (net).

Iată ce salarii au și alte vedete ale Realității TV:

  • Stelian Tănase – 21.500 lei (net)
  • Sorin Enache (director RTV) – 19.620 lei (brut)
  • Andreea Crețulescu – 18.922 (brut)
  • Cătălin Striblea – 17.558 de lei (brut)
  • Radu Soviani – 15.550 de lei (net)
  • Cristian Coman (şef Ştirile RTV) – 12.000 de lei (net)
  • Cornel Nistorescu – 4.666 de lei (brut)
  • Emma Zeicescu – 7.000 de lei (brut)
sursa: reportervirtual.ro

OTV, Latrina TV


Ascultat într-un dosar de şantaj, directorul de programe de la OTV a fost prins vorbind despre homosexuali tineri plasaţi unor oameni de afaceri


Surse judiciare apropiate anchetei au declarat pentru adevarul.ro că procurorii au aflat de rețeaua de prostituție cu băieţi în timp ce anchetau un dosar de șantaj în care a fost cercetat actualul director de programe al OTV, Doru Iuga, și patronul postului, Dan Diaconescu.

Iuga avea telefoanele ascultate în dosarul de șantaj deschis de procurori, după ce OTV a difuzat, în 2009, o campanie împotriva berii Reed's, produsă de compania Ursus. Dosarul în care s-au făcut interceptările îl viza și pe Dan Diaconescu, Silviu Alupei și Diana Voiculescu, procurorii acuzând un șantaj de 25 de milioane de euro.

Pe Aceeaşi Temă

CITEȘTE ȘI: Despăgubiri pentru ţeapa de la „Sută % Adevărat” de la OTV. Reșițeanca a primit o parte din banii pentru apartament

Clarvăzătorul de la OTV cercetat pentru şantaj se ascunde de ochii lumii. Află ce s-a mai ales de cabinetul lui Doru Pârv din Arad

Ancheta DNA a devenit publică în august 2010, când procurorii, Poliţia şi Jandarmeria au descins la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde au căutat probe. Percheziţiile au avut loc în baza unui mandat al Judecătoriei Sectorului 1. Ulterior, pe parcursul anchetei, telefoanele lui Iuga au fost puse sub ascultare, anchetatorii interceptând astfel discuții din care ar fi rezultat că Iuga se ocupa cu plasarea unor băieți care se prostituează, beneficiari fiind oameni de afaceri nemți și români.

Poliţiştii şi procurorii au efectuat astăzi dimineaţă 24 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov la domiciliile mai multor oameni de afaceri români şi străini, printre care şi directorul postului OTV, Doru Iuga. Anchetatorii au în vizor o reţea de proxenetism si prostituţie în care sunt implicaţi bărbaţi şi minori.

Liliana Nastase ptr. adevarul.ro

Ratingul liderilor politici, în picaj


Victor Ponta, Crin Antonescu şi Traian Băsescu au scăzut în popularitate în luna iunie de luna mai, potrivit unei cercetări realizate de IMAS pentru “Adevărul”. Cei trei au pierdut puncte faţă de luna mai, potrivit unei cercetări realizate de IMAS pentru „Adevărul“ Principala temă de dezbatere a fost Constituţia.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, conduce în topul încrederii cu 32,2% potrivit sondajului realizat de IMAS pentru „Adevărul" în luna iunie 2011. Următorul clasat este liderul PNL Crin Antonescu care întruneşte 27,2% aprecieri pozitive, în timp ce preşedintele PSD Victor Ponta are 23,2%. Pe locul patru se află tot un reprezentant al Opoziţiei, preşedintele Senatului, Mircea Geoană (PSD) care are 14,8% cotă de încredere.

Ultimele locuri sunt ocupate de reprezentanţi ai actualei Puteri, excepţie făcând liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, cotat cu 7,9%. Preşedintele Traian Băsescu deschide plutonul guvernanţilor cu 10,6%, urmat îndeaproape de Theodor Stolojan cu 10,3%, de Emil Boc cu 8,3% şi de Marko Bela cu 3,2%.

Cum au evoluat procentele în 2011

Practic, fiecare lider important a scăzut faţă de luna mai: Victor Ponta cu cinci procente, Crin Antonescu cu patru, iar Traian Băsescu cu două. Dacă încrederea în politicienii care guvernează a fost, în permanenţă, la cote scăzute (Traian Băsescu a început anul cu 11,5%, a ajuns la 12,4% în mai, iar în prezent are 10,6 %-n.r.) procentele înregistrate de liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta au variat semnificativ de la o lună la alta. Crin Antonescu a început anul cu o cotă de popularitate de 27,9%, iar în februarie, la momentul parafării protocolului USL, a ajuns la 31,2%.

A urmat o perioadă în care USL nu a lansat iniţiative semnificative, marcată de un scor mai scăzut 25% în martie şi 25,6% în aprilie. Şeful PSD, Victor Ponta, a avut aceleaşi fluctuaţii: 25,2% la începutul anului, 29,4% în februarie, 22,5% în martie şi 23,2% în aprilie. În luna mai, al cărei principal eveniment a fost congresul PDL, ambii lideri ai Opoziţiei au punctat semnificativ. Crin Antonescu a ajuns la 31,2%, iar Victor Ponta la 28,2%. În iune, procentele celor doi au revenit la un nivel apropiat faţă de aprile -27,2 % pentru Crin Antonescu şi 23,2% pentru Victor Ponta.

Posibile explicaţii

Analistul politic Cristian Pârvulescu identifică două posibile explicaţii ale rezultatelor din luna iunie. Pe de o parte, dezbaterea despre modificarea Constituţiei a avut un impact destul de scăzut, pe de altă parte, USL a lăsat impresia că nu are alternativă la iniţiativele unei Puteri care nu se bucură nici ea de popularitate. Pârvulescu a adăugat că subiectul regionalizării nu poate fi, încă, luat în calcul, deoarece orice eveniment are nevoie de o perioadă pentru a produce efecte în rândul opiniei publice.

Românii sunt sceptici

PSD conduce în topul partidelor cu 31,7% în timp ce PNL are 22,5%. Social-democraţii par să fie mai bine poziţionaţi în competiţia din interiorul USL pentru desemnarea candidaţilor la alegerile de anul viitor, unul dintre criterii fiind şi sondajele de opinie. PDL se menţine în nota obişnuită cu 15,7%, Partidul Poporului are 10,8% iar UDMR 5,5%. Nici o altă formaţiune politică nu ar depăşi pragul parlamentar. Biserica este, în continuare, pe primul loc în topul încrederii cu o cotă de 78,9%, în timp ce Armata înregistrează 60,6% aprecieri pozitive. Românii au încredere în mass-media în proporţie de 45,7% şi în primării într-un procent de 42,4%. Cotele cele mai scăzute de încredere le au Sindicatele - 18,3%, Preşedinţia - 12,3%, Parlamentul - 8,6% şi Guvernul - 8,5%.

Neîncrederea în instituţiile care reprezintă politica poate fi explicată şi prin faptul că 86,3% din cei chestionaţi consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar 10,7% spun că se îndreaptă într-o direcţie bună. Şi gradul de mulţumire faţă de nivelul de trai este unul scăzut. Potrivit sondajului, 37,2% au răspuns la această întrebare cu "nu prea mulţumit", 30,6% se declară "foarte nemulţumiţi", 18,1% nu sunt nici mulţumiţi, nici nemulţumiţi şi doar 12,6% se declară mulţumiţi. Un procent de 64,6% califică drept mai rea performanţa actualului Guvern comparativ cu cel anterior, 26,1% cred că este la fel, în timp ce doar 6% au calificat-o ca mai bună.


Autor: Romulus Georgescu ptr. adevarul.ro

miercuri, 29 iunie 2011

Muzica adevarata(23), Bee Gees Massachusetts

GRECIA S-A SALVAT DE LA FALIMENT: Măsurile de austeritate AU FOST VOTATE

Grecia s-a salvat, azi, de la intrarea în incapacitate de plată, pachetul de măsuri de austeritate propus de guvernul elen şi cerut de FMI şi UE primind votul parlamentului. 155 de parlamentari au votat "pentru" şi "138" împotrivă, anunţă CNN. La Atena continuă ciocnirile între protestatari şi forţele de ordine.

TENSIUNE ÎN GRECIA
Protestatar din Atena, bătut de poliţişti în această dimineaţă
Sursa: REUTERS

Guvernul de la Atena propune Parlamentului spre adoptare un pachet de măsuri menit a aduce la buget 28 de miliarde de euro, astfel încât UE şi FMI să elibereze ultima tranşă, de 12 miliarde de euro, din împrumutul de 110 miliarde aprobat anul trecut.

17.24 „Acesta a fost un vot al responsibilităţii naţionale. Mâine, atenţia Europei se va întoarce din nou spre Atena, întrucât parlamentarii sunt chemaţi să aprobe măsurile de implementare a programului. Un al doilea vot pozitiv va netezi calea deblocării următoarei tranşe a asistenţei financiare. De asemenea, el va permite să se lucreze la finalizarea rapidă a unui al doilea pachet de asistenţă financiară, care să permită ţării să avanseze şi să se recâştige speranţa poporului grec”, se arată în declaraţia semnată de Jose Barroso şi Herman Van Rompuy.

17.02 Uniunea Europeană a salutat votul Parlamentului de la Atena, ”Grecia a făcut un pas vital înapoi de la scenariul falimentului. A fost un vot al responsabilității naționale”, se arată într-o declaraţie comună, semnată de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi cel al Consiliului European, Herman Van Rompuy.

17.00 Mai mulți manifestanți au reușit să pătrundă la primul etaj al unei clădiri de birouri din Piața Syntagma, încercând să îi dea foc, au declarat martori citați de Reuters

16.48 Un protestatar grec i-a spus corespondentului BBC că manifestațiile vor continua, ca și cum votul de azi nu ar fi avut loc. Ciocnirile din stradă dintre forțele de ordine și protestatari sunt în plină desfășurare

16.23. Parlamentarul partidului socialist, de guvernământ, care a votat împotriva planului de austeritate a fost exclus din această formațiune, a anunțat președintele Parlamentului

16.03. Protestatarii au atacat sediul ministerului de finanțe, susține corespondentul BBC la Atena

15.50 Un parlamentar al partidului socialist, de guvernământ, a votat împotriva planului de austeritate. Pe de altă parte, un parlamentar de opoziţie a votat „pentru”.

15.40 Votul se desfăşoară nominal pentru fiecare dintre cei 300 de parlamentari, deci ar putea va dura mai mult timp. În ordinea alfabetică a circumscripţiilor electorale pe care le reprezintă, parlamentarii sunt strigaţi şi răspund cu "da" sau "nu".

15.36 Agenţia Reuters anunță că în Parlament a început votul asupra pachetului de măsuri de austeritate

15.30 Premierul grec, Georgios Papandreou: "Putem alege deficitul sau prosperitatea. Votul de azi este singura modalitate de a obţine puţin timp pentru a face schimbările necesare".

Papandreou: "Trebuie să oprim ţara de la faliment. Este foarte important ca nicio familie să nu fie nevoită să suporte consecinţele colapsului economic total."

15.25 Premierul grec se adresează Parlamentului, subliniind că 300 de protestatari nu reprezintă opiniile a 11 milioane de greci, relatează Sky News.

15.10 Votul în Parlament a întârziat mai mult de o oră, dar este foarte probabil ca măsurile de austeritate să fie adoptate. Violenţele din stradă continuă.

14.12 Furia mulţimii pare mai intensă decât ieri, atmosfera este foarte diferită, transmite BBC. Ieri, grupuri de câteva zeci de persoane au reacţionat violent faţă de forţele de ordine şi gestul lor a fost dezaprobat de sindicalişti. Azi, însă, pare că toată mulţimea este iritată şi îşi manifestă revolta faţă de poliţişti, aruncând cu pietre şi sticle incendiare.

13.55 Ziariştii greci şi britanici transmit de la faţa locului că au fost prinşi în mijlocul norului de gaz lacrimogen şi nu au altă soluţie decât să fugă. Măştile de protecţie sunt inutile, simţi cum îşi arde faţa, spun ei. Protestul paşnic se transformă într-unul violent în câteva secunde. Tinerii moderaţi încearcă să-i oprească pe anarhiştii cu măşti negre care se bat cu jandarmii.

13.49 Un parlamentar al opoziţiei a anunţat, acum câteva minute, că va susţine pachetul de măsuri de austeritate

13.31. Poliția a început să folosească, pentru a împrăștia protestatarii, gaze lacrimogene, anunță ziariștii greci

13.25 Siteul grecesc Kathimerini.com spune că votul se află încă pe muchie de cuţit, alţi trei socialişti exprimându-şi indecizia în privinţa votului. Potrivit sursei citate, au existat tentative de racolare a dizidenţilor din formaţiunea de guvernământ până aseară târziu.

13.10 Doar unul dintre membrii partidului socialist de guvernământ PASOK va vota împotriva pachetului de măsuri de austeritate. Alexandros Athanassiadis a declarat pentru AP că se opune privatizărilor, dar este foarte posibil să fie singurul dizident din partid.

12.50 O deputată a Partidului Comunist, Lianna Kanelli, a fost stropită cu iaurt în timp ce intra în Parlament. Au apărut şi primii răniţi, opt persoane fiind spitalizate în urma confruntărilor din această dimineaţă, relatează BBC.

Măsurile supuse votului legislativului se împart în patru mari categorii:

1. Consolidare fiscală

  • Diminuarea cheltuielilor statului cu 14,3 miliarde euro şi atragerea altor 14,1 miliarde până în 2015, cu scopul de a reduce deficitul în acel an sub 3 la sută.

2. Fiscalitate

  • Statul va impune o 'taxă de solidaritate' cuprinsă între 1 şi 4 la sută din salariile cele mai ridicate. Pentru miniştri, parlamentari şi alte categorii de funcţionari publici cu venituri importante, acest impozit va fi de 5 la sută.
  • Majorarea cu 300 de euro anual a impoztelor pentru liber profesionişti, cum ar fi avocaţi, instalatori, şoferi de taxi.
  • Coborârea plafonului minim de exceptare de la plata impozitelor, de la 12.000 la 8.000 de euro, cu excepţia angajaţilor cu vârsta sub 30 de ani şi a pensionarilor, şi crearea unui impozit imobiliar special pentru proprietarii cu bunuri în valoare de peste 200.000 de euro.
  • Majorarea impozitelor pentru bunurile de lux, cum ar fi iahturi, piscine şi autovehicule de mare putere. Se deschide posibilitatea legalizării situaţiei imobilelor construite ilegal, după plata unor penalităţi, şi se elimină un mare număr de scutiri de taxe.
  • - TVA pentru baruri şi restaurante se majorează de la 13 la 23 la sută şi se intensifică lupta împotriva evaziunii fiscale şi a muncii la negru.

3. Cheltuieli publice

  • Statul doreşte să suprime posturile a 150.000 de funcţionari publici, 25 la sută din total, cărora nu li se vor mai prelungi contractele temporare, iar noi angajări se vor putea face în raport de 1 la 10 persoane ieşite la pensie. Salariile, reduse în medie cu 12 la sută în comparaţie cu anul trecut, vor fi din nou tăiate, cu toate că nu se cunoaşte noul procent de diminuare.
  • Vor fi suprimate diverse beneficii sociale pentru a se economisi 4 miliarde de euro până în 2015. De asemenea, în acest an subvenţiile se vor reduce cu 500 milioane de euro, iar până în 2015 cu alte 855 de milioane prin comasarea şcolilor, spitalelor şi a secţiilor de poliţie.
  • Cheltuielile pentru sănătate vor fi reduse, până în 2015, la 2,1 miliarde de euro, prin raţionalizarea prescripţiilor medicale şi utlizarea unor medicamente mai ieftine.
  • Pentru prima dată în ultimele trei decenii, vor fi reduse cheltuielile militare, aflate în prezent la cel mai înalt nivel procentual între ţările europene membre NATO, circa 4 la sută din PIB, deşi mulţi analişti consideră că reala valoare este superioară din cauza a numeroase practici oculte. În total, se vor reduce 1,2 miliarde euro până în 2015 şi se vor anula comenzi de armanent în valoare de alte 830 de milioane.
  • Investiţiile publice vor fi reduse cu 850 milioane de euro în acest an.

4. Privatizări

  • În anul 2011, guvernul de la Atena caută să încaseze 5 miliarde de euro din vânzarea monopolului asupra jocurilor şi loteriilor (OPAP), a Postbank, a societăţii pentru administrarea apelor cu sediul în Salonic, al doilea oraş al ţării, şi a societăţilor de administrare a porturilor din Pireu şi Salonic.
  • Între 2012 şi 2015, se vor obţine alte 45 de miliarde de euro prin privatizarea societăţii de administrare a apelor din Atena, a rafinăriilor, întreprinderilor din domeniul electric, ATEbank (specializată pe sectorul agricol), precum şi administrarea porturilor, aeroporturilor, autostrăzilor, drepturilor de exploatare a minelor şi a bunurilor mobile şi imobile ale statului.

Două zile de violenţe în Atena

Demonstraţiile de ieri, la care au participat câteva zeci de mii de persoane, s-au soldat cu violenţe, după ce grupuri de anarhişti au început să arunce cu pietre şi sticle către poliţişti, iar aceştia au ripostat cu gaze lacrimogene şi loituri de bastoane.

Membrii celor trei sindicate care au ieşit în stradă ieri vor fi prezenţi şi azi în centrul Atenei. După ciocnirile de ieri, 21 de jandarmi şi unul dintre demonstranţi au fost răniţi, potrivit Euronews. Înarmaţi cu gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc, membrii forţelor de ordine s-au bătut, azi-noapte şi în această dimineaţă, cu protestatarii, pe străzile capitalei Greciei.

Noul şef al FMI, Christine Lagarde, a făcut un apel către opoziţia din Grecia să depăşească divergenţele politice şi să ajungă la un consens naţional în privinţa reformelor. Greva de 48 de ore continuă şi azi, în sistemul public şi o parte a celui privat, afectând transportul local, aerian şi naval, precum şi programul şcolilor, spitalelor şi băncilor.


Simona Mătieş, Dan Stancu ptr. evz.ro

Odă pentru Dan Voiculescu la Antena 3

http://www.b1.ro/video/oda-pentru-dan-voiculescu-la-antena-3-8186.html

Monumente de nesimtire(15): Azi: Gigi Becali&Dumitru Dragomir


Spiritele s-au incins cand Steaua, reprezentata de Valeriu Argaseala, a fost singurul club care n-a fost de acord cu vanzarea celor 6 pachete catre RDS. Dumitru Dragomir a asteptat terminarea sedintei si i-a cerut socoteala presedintelui stelist. "Bai, fitilistule, de ce ai bagat strambe la patronul tau, spunandu-i ca se face tintarul cu cinci zile inainte de prima etapa?". La inceput, Argaseala a raspuns calm: "Pentru ca asa ne-ai zis tu la precedenta Adunare Generala".

"Esti un informator si un nenorocit! Il montezi mereu pe Gigi impotriva mea, bagi numai strambe. Fitilist nenorocit!", i-a mai spus Dragomir lui Argaseala, care s-a enervat: "Bati campii, noi nu suntem carpa ta de sters pe jos, sa faci tu glume cu noi?"

Scandalul dintre Gigi Becali si Dumitru Dragomir continua. Patronul Stelei e hotarat sa schimbe conducerea LPF dupa ce nu i-a convenit rezultatul licitatiei pentru drepturile TV.


"Mascariciul ala vrea sa conduca pe banii mei. I-am cerut scuze lui Nicu Badea, nu are el treaba. Mergem la judecata si aducem control la liga. Ma face pe mine Mitica analfabet? Am mai multe clase ca el. Eu am 13 plus 3 de facultate. El are 8!

A zis ca se retrage in 2014, dar il dam mai repede jos. Cel mai bun e Gica Popescu la LPF"
a declarat Gigi Becali.

Pactul secret prin care s-a decis sacrificarea lui Vanghelie şi a lui Chiliman

Ca sa defileze cu Sorin Oprescu la alegerile din 2012, Victor Ponta si Crin Antonescu sunt dispusi sa-si decimeze propriile formatiuni.

Sorin Oprescu isi vinde “independenta” la suprapret. Spre norocul lui, Crin Antonescu si Victor Ponta s-au inghesuit sa plateasca pentru “onoarea” de-al avea pe “primarul bestial” candidat in 2012.

Vanghelie, pe post de ofranda

MARIAN VANGHELE FANE 103 201x300 Pactul secret prin care s a decis sacrificarea lui Vanghelie şi a lui Chiliman

Inlaturarea lui Marian Vanghelie a fost pregatita din timp de liderul PSD

Prima victima a jocului in care Oprescu i-a atras pe cei doi lideri USL a fost Marian Vanghelie, proaspat inlocuit de Ponta de la sefia PSD Bucuresti. Indiferent cat a incercat presedintele PSD sa-si justifice demersul, argumentele sale au lasat mult de dorit, decizia fiind doar o scamatorie care nu are nicio legatura cu statutul.

Constient de faptul ca nu a reusit sa convinga partidul ca miscarea este una de bun augur, Ponta a reluat discutia, ieri, in prima sedinta a Biroului de Coordonare al PSD Bucuresti, for care va gestiona filiala pana la alegerile din 2012. Concret, liderul social-democrat i-a reprosat lui Marian Vanghelie ca a inchis organizatia, precizand ca PSD are nevoie si de alte voturi decat cele ale pensionarilor si ale oamenilor nevoiasi.

ANDREI CHILIMAN FANE 4 copy 201x300 Pactul secret prin care s a decis sacrificarea lui Vanghelie şi a lui Chiliman

Andrei Chiliman ar putea avea aceeasi soarta ca a lui Vanghelie

In realitate, folosind tehnica deja brevetata de colegul liberal, care odata mai pune de o curatenie prin partid, Victor Ponta nu a facut altceva decat sa de curs primei conditii impuse de Sorin Oprescu: mazilirea lui Marian Vanghelie. Un Vanghelie care si-a exprimat public “alesele sentimente” care-l incearca fata de actualul primar general si care a jurat in barba ca nu va misca niciun deget pentru a-i aduce acestuia un nou mandat.

Liderii PNL Bucuresti, urmatorii pe lista neagra

Considerata cu ceva timp in urma o miscare imposibil de realizat, trimiterea lui Marian Vanghelie pe tusa politicii a reactivat o informatie mai veche, soptita de liberali pe la colturi, potrivit careia Crin Antonescu va decapita, la randul sau, conducerea PNL Bucuresti. Principalii vizati, sustin liberalii, sunt Andrei Chiliman si Vlad Moisescu, doi membri de partid care-i stau de mult in gat liderului PNL. Pe langa pacatul de a avea si alte opinii decat cele ale lui Antonescu, Chiliman si Moisescu figureaza si ei pe lista “idezirabililor” intocmita de Sorin Oprescu.

antonescu ponta copy 300x225 Pactul secret prin care s a decis sacrificarea lui Vanghelie şi a lui Chiliman

Victor Ponta si Crin Antonescu joaca dupa cum le canta Sorin Oprescu

Prin urmare, liberalii nu exclud varianta ca Antonescu sa anunte in curand fie ca preia conducerea PNL Bucuresti, fie ca-l propteste acolo pe omul sau de casa, Rares Manescu. Strategie letala pentru PNL, considera o parte dintre liberali, care il banuie pe actualul primar general gata oricand sa tradeze USL pentru o cauza mai profitabila.

(Ana-Maria Ludatser)

duminică, 26 iunie 2011

Muzica adevarata(22), Eagles-Hotel California

Victor Ponta a luat-o razna de tot! Daciana stie?

Victor Ponta a declarat duminica, la Teleorman, ca, atunci cand a fost cu Crin Antonescu la consultarile de la Palatul Cotroceni, Traian Basescu "cauta dupa sticla pe jos".
"Ma simt foarte bine sa vorbesc dupa Crin Antonescu. De altfel, ati vazut cand am vorbit impreuna marti la Cotroceni, dl Basescu cauta dupa sticla pe jos", a spus liderul PSD, in timpul unei reuniuni consacrate prezentarii programului USL pentru agricultura, la care a luat cuvantul dupa presedintele PNL.Intr-un discurs foarte dur la adresa presedintelui, Victor Ponta si-a exprimat bucuria ca, impreuna cu Crin Antonescu, "incheiem carierea politica a lui Traian Basescu".El a vorbit despre "o cariera nefasta pentru Romania, un moment greu pentru tara noastra, un moment care seamana izbitor cu alte momente" din istoria tarii.

Victor Ponta s-a referit la faptul ca "a existat si un Carol al II-lea cu Elena lui, si un Ceausescu cu Elena lui, exista si un Basescu cu Elena lui"."Erau doua lucruri pe care si le dorea foarte tare Traian Basescu: sa spuna ca o sa ne certam, ca o sa bage el zazanie intre noi, ca o sa-l traga de maneca pe Crin sa-i spuna ceva, sa ma sune pe mine sa-mi spuna ceva. (...) Vom fi impreuna nu doar in 2012, cand il vom da jos pe Basescu, vom fi impreuna in 2016 - 2020 cand sper ca Romania isi va recapata locul pe care il merita in Europa", a continuat el.Vorbind despre agricultura Romaniei, Ponta a spus ca "am ajuns sa importam si cojile de seminte pe care probabil presedintele Basescu le va manca la televizor cand se va uita la meciu lui Bute (...) Si eu, si Crin putem sa mergem oriunde fara a astepta o saptamana sa ne treaca huduielile si eventual sa ne spalam si hainele"Joia trecuta, Crin Antonescu afirmase ca "nu te poti duce ca un betiv la carciuma cand esti seful statului sa-ti dai cu parerea despre istoria statului si despre emblemele statului", comentand declaratia lui Traian Basescu potrivit careia "abdicarea regelui Mihai a fost un act de tradare a interesului national".
de R.M. HotNews.ro
Duminică, 26 iunie 2011, 11:52




CTP, un mitocan

CTP, către Tismăneanu: Hai sictir, Volodea!

Jurnalistul de la Gândul îi râspunde dur politologului Vladimir Tismăneanu care la rându-i îl atacase pe blog.

Cristian Tudor Popescu

“"Hai sictir, Volodea!" Aşa ar trebui să-i răspund d-lui Vladimir Tismăneanu, pe potriva nivelului intelectual exhibat în replica d-sale la faptul că i-am atras atenţia în legătură cu atitudinea sau, mai exact, nonatitudinea faţă de alegaţiile "istorice" ale preşedintelui Băsescu. N-am s-o fac, nu vreau să sporesc josnicia adusă pe lume în aceste zile de preşedintele profesorului Tismăneanu şi de profesorul Tismăneanu însuşi”, scrie Cristian Tudor Popescu în Gândul.

Reacţia lui CTP apare după ce Tismăneanu scrisese pe blog următoarele: „iar Cristian Tudor Popescu, cunoscutul filosemit şi antifacist, cândva apologetul negaţionstului Roger Garaudy (e nevoie să revenim la subiect, domnule CTP?) mă acuza că am capotat la testul evreităţii, nu doar la acela al vocaţiei mele intelectuale. A uitat de fostul sau coleg de la "Adevărul”, Sergiu Andon, autorul unui abject pamflet intitulat "Hai sictir, Majestate”".”

Realitatea.net

vineri, 24 iunie 2011

Un mincinos ordinar: Deputatul PSD Adrian Mocanu

E oficial! Cât s-a strans la nunta la care Vanghelie a mers cu elicopterul

24 iun 2011, 15:27 | Actualizat (acum 26 min)

Deputatul PSD de Buzău, Adrian Mocanu, a scos de fapt la nuntă 33.400 de euro şi 205.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere actualizate, postate pe site-ul Camerei. Estimările presei erau undeva la un milion de euro.

Deputatul Adrian Mocanu a scos mai puţin de 100.000 de euro la nuntă / FOTO: Grup RC

Super nunta de fiţe a parlamentarului de Buzău, Adrian Mocanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean, nu a fost o afacere prea profitabilă, după cum reiese din declaraţia de avere a acestuia. Darul declarat de proaspătul însurăţel este de 33.400 de euro şi 205.000 de lei, adică până într-o sută de mii de euro.

Iniţial, presa estimase că social-democratul a strâns de la invitaţi aproape 1 milion de euro, având în vedere numărul de invitaţi enorm şi fastul evenimentului.

La o simplă împărţire a celor 81.000 de euro declaraţi la 1.400 de invitaţi, înseamnă că fiecare persoană a pus în plic o sumă mai mică de 60 de euro.

Senatori, deputaţi, primari, şefi de deconcentrate, oameni de afaceri şi medici au participat la nunta parlamentarului de Buzău. Printre aceştia, Mircea şi Mihaela Geoană, care au venit doar la cununia religioasă şi Marian Vanghelie, primarul sectorului 5. Edilul nu s-a sfiit să iasă în evidenţă, el deplasându-se la Buzău cu un elicopter.

Naşii Naşii tinerilor însurăţei au fost chiar primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală şi soţia acestuia, Felicia.

Diferenţe în creier la locuitorii de la oraş versus cei de la ţară

Regiunile creierului în care se formează emoţiile şi stările de anxietate sunt hiperactive la persoanele care trăiesc în mediul urban, conform unui nou studiu, informează cotidianul britanic The Guardian.

Până în 2050, 70% din populaţie va trăi în aglomerări urbane / FOTO: Grup RC

Acest studiu realizat pe baza analizării imaginilor creierului, evidenţiază diferenţele dintre creierul persoanelor care trăiesc la oraş şi cel al persoanelor care trăiesc în mediul rural, potrivit agerpres.ro.

Conform studiului, două regiuni ale creierului ce sunt implicate în formarea emoţiilor şi declanşarea stărilor de anxietate sunt hiperactive la orăşeni şi pot influenţa determinant ratele crescute de afecţiuni psihice întâlnite în zonele urbane.

Alte studii în acelaşi domeniu au indicat faptul că persoanele din mediul urban întâmpină un risc cu 21% mai crescut de a suferi de tulburări legate de anxietate şi respectiv un risc cu 39% mai ridicat de a experimenta dese schimbări de dispoziţie, elemente ce definesc instabilitatea emoţională. Mai mult decât atât, incidenţa schizofreniei este de două ori mai mare la oamenii născuţi şi crescuţi în mediul urban, prin comparaţie cu provincialii.

agerpres.ro

Muzica adevarata(21).....si dans!

Monumente de nesimtire(14): Azi: Ioan Niculae

Ping-pong-ul miliardarului Niculae: Fabricile îi sunt turate la maxim dar e şi gata să le închidă. Iar

In aprilie combinatele InterAgro erau, toate, închise. Acum patru dintre ele merg, din nou, şi chiar foarte bine, deşi preţul gazului, principala materie primă, a rămas constant. Ioan Niculae spune, însă, că le va închide imediat dacă o iniţiativă a Guvernului va fi pusă în aplicare

Patru din cele şase combinate chimice pe care le deţine Ioan Niculae au fost redeschise şi merg cu motoarele turate la maxim, de unde numai cu trei luni în urmă erau toate închise pe motivul că nu mai sunt rentabile din cauza preţului mare al gazului.

În prezent preţul gazului a rămas neschimbat, dar, spune Niculae, există oconjunctură internaţională propice. „Există şi cerere pentru gaze, a mai crescut şi preţul la cereale, e bine. Pe noi ne afectează foarte mult preţul gazului pentru că reprezintă 17% din costurile de producţie a îngrăşămintelor”, a declarat, pentru Money.ro, Niculae.

În primele trei luni ale anului miliardarul închidea, treptat şi cu mare tam-tam, cele şase combinate ale sale, trimiţând 7.000 de oameni în şomaj tehnic. Explicaţia lui: nu mai putea susţine activitatea odată ce Guvernul îi anulase facilitatea de a se aproviziona doar cu gaz din intern şi nu la un preţ de coş precum populaţia ori consumatorii neîntreruptibili format dintr-o medie ponderată a preţului gazului românesc cu cel de import. De această facilitate miliardarul a beneficiat timp de 16 luni din vara anului 2009 până la sfârşitul toamnei anului trecut, timp în care combinatele sale au fost alimentate doar cu gaz produs deRomgaz la 165 de dolari pe mia de metri cubi în timp ce gazul rusesc ajunsese sa coste de peste două ori mai mult.

Deşi acum îi merge bine, o nouă iniţiativă guvernamentală pare că o să-i strice apele lui Niculae. Printr-o Ordonanţă de Urgenţă s-a stabilit crearea a două coşuri distincte de gaze, unul pentru populaţie în care să se bage, cu preponderenţă, gazele din intern şi un altul pentru consumatorii industriali alcătuit într-o proporţie mai mare din gaze ruseşti. Scopul declarat al Executivului este să se obţină îngheţarea preţurilor pentru gospodării până în martie 2012 mai ales că se previzionează că preţul gazelor ruseşti ar putea ajunge la 530 de dolari mia de metri cubi de la 435 în prezent. În schimb, pentru fabrici preţul gazului ar urma să crească cu circa 30% în două etape, până în martie 2012.

„Este o soluţie foarte rea. Omoară fabricile. Păi cum să omori calul care trage la căruţa economiei. Acum, da, sunt rentabil. Dar la o creştere a preţului la gaz cu 16-17% intru pe gaură şi închid imediat. Chiar şi la o depăşire cu un dolar a pragului de rentabilitate închid şi trimit oamenii în şomaj. Sper, totuşi, ca autorităţile să fie mai precaute în joaca lor cu gazul”, arată Niculae.

Grupul InterAgro deţinut de Ioan Niculae procesează gaze în fabricile NitroPoros Făgăraş, Viromet Victoria, Ga Pro Co Săvineşti, Amurco Bacău, Donau Chem Turnu Măgurele şi Chemgas Slobozia. Combinatele lui Niculae sunt cel mai mare consumator de gaze din ţară, după populaţie, „înghiţind” circa două miliarde de metri cubi anual în timp ce consumul total al ţării este de aproximativ 14 miliarde de metri cubi.

Autor: Florin Cojocaru, Florin Cojocaru | Sursa: Money.ro

Lumea văzută prin teleobiectiv. Ce fac bogaţii Japoniei când ţara geme

Preşedintele Suntech Power Japan, Yutaka Yamamoto, pozează într-o compoziţie sugestivă, pentru galeria foto a participanţilor la "Rebuilding Japan Summit" din Tokyo. La întâlnirea de trei zile din capitala niponă au venit peste 20 de preşedinţi de companii, politicieni şi reprezentanţi ai guvernului, într-un efort fără precedent de a readuce rapid economia şi societatea japoneză înapoi, pe făgaşul de dinaintea de cutremurului din martie.

TOKIO
Yutaka Yamamoto este încrezător în viitorul Japoniei
Sursa: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

JAPONIA. Omul de afaceri şi politicianul Taro Kono este fotografiat înainitea summit-ului "Reuters Rebuilding Japan" ce a avut loc în Tokyo. Foto: REUTERS/Toru Hanai

JAPONIA. Vicepreşedintele Toyota Motor Corp., Yukitoshi Funo, va reprezenta marele producător auto la întâlnirea oamenilor de afaceri şi politicienilor japonezi dedicată reconstrucţiei ţării. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

JAPONIA. Preşedintele "Seven & I Holdings" , Noritoshi Murata, participant la summit-ul "Reuters Rebuilding Japan" este fotografiat prin geamul securizat al biroului său din Tokio. Foto: REUTERS/Toru Hanai

MAREA BRITANIE. Aşa arată un Stradivarius de 15,9 milioane de dolari. Instrumentul fabricat în 1721 a aparţinut nepoatei poetului Lord Byron şi a fost vândut pentru suma de mai sus, în beneficiul reconstrucţiei Japoniei. Foto: REUTERS/Robert Bailey/Tarisio

MAREA BRITANIE. Francezul Jo-Wilfried Tsonga returnează o minge cum poate mai bine, in timpul partidei cu japonezul Go Soeda din cadrul turneului de la Wimbledon. Foto: REUTERS/Eddie Keogh

CEHIA. Maruska, o femelă hipopotam, îşi priveşte cu drag puiul nou născut în grădina zoologică din Praga. Foto: REUTERS/David W Cerny

CHILE. Un cuplu romantic se sărută la apusul soarelui, pe malul Pacificului în Valparaiso. Ziua de 21 Iunie marcheză începutul solstiţiului de iarnă din emisfera sudică. Foto: REUTERS/Eliseo Fernandez

SUA. Centrul de comandă al navetei spaţiale Discovery este pregătit pentru primirea vizitatorilor. Legendarul vehicul spaţial va "parca" definitiv zilele acestea în muzeul Smithsonian din Washington. Foto: REUTERS/Scott Audette

GRECIA. Poliţia elenă i-a luat la şuturi pe protestatarii din faţa Parlamentului, la numai câteva ore de la votul de încredere câştigat de guvern, pentru continuarea reformelor necesare evitării colapsului economic. Foto: REUTERS/Yiorgos Karahalis

INDONEZIA. Artistul Fanny Octavianus a găsit o metodă originală de a atrage atenţia asupra poluării râului ce traversează capitala Jakarta. El a lansat pe undele murdare o plută, pe care lipit imaginea unui înotător în ape de cleştar. Foto:REUTERS/Beawiharta

RUSIA. O mamă şi copilul ei aprind lumânări la monumentul "Chemarea Patriei" din Volgograd. Înteaga ţară va marca zilele ce urmează cea de-a 70-a aniversare a începutului războiului împotriva Germaniei naziste, "Marele Război Patriotic" cum îl mai numesc ruşii. Foto: REUTERS/Sergei Karpov

by evz.ro

joi, 23 iunie 2011

CCR: Modificarile aduse statutului politistului sunt constitutionale

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, joi, ca sunt constitutionale prevederile legii de modificare si completare a Legii 360/2002 privind statutul politistului, relateaza Agerpres.

Judecatorii Curtii au respins cu majoritate de voturi sesizarea formulata de 111 deputati ai Partidului Social Democrat (PSD) si ai Partidului National Liberal (PNL) referitoare la neconstitutionalitatea modificarilor aduse statutului politistului.

Decizia CCR este definitiva si obligatorie, urmand sa se publice impreuna cu motivarea in Monitorul Oficial.

In 2 iunie, PSD si PNL au atacat la CCR proiectul pentru modificarea Legii privind statutul politistului.

"Contestam atat elementele de procedura, cat si pe cele de fond. Criticam, in primul rand, faptul ca la Camera Deputatilor proiectul a fost modificat substantial fata de Senat, ceea ce incalca o decizie din 2008 a CCR. Pe fond, se incalca drepturile cetateanului, se creeaza doua statute ale functionarilor publici, deoarece Legea 360 facea trimitere la Legea 188. Astfel, se fac derogari si se lasa la latitudinea unui singur om, ministrul de interne, sa faca regulile jocului", a explicat atunci liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa.

In ceea ce priveste elementele de procedura, in contestatia Opozitiei se mentioneaza ca acest act normativ este viciat de neconstitutionalitate in ansamblu, deoarece adoptarea acestuia a fost realizata cu incalcarea normelor constitutionale.

"Referitor la procedura legislativa desfasurata in Camera Deputatilor in ceea ce priveste adoptarea legii pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului, va invederam faptul ca procedura a fost viciata prin faptul ca au fost puse in discutie o serie de amendamente, amendamente care nu au fost analizate, in prima instanta, de Senat", sustin semnatarii contestatiei.

Pe fond, Opozitia arata ca proiectul pentru modificarea Legii 360/2002 privind Statutul politistului incalca, in primul rand, principiului egalitatii in drepturi a cetatenilor.

"Prevederile legii pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului instituie un tratament in mod vadit defavorabil persoanelor care ocupa functia publica de politist fata de alti functionari publici care se bucura de stabilitate si de aplicarea tuturor prevederilor din Statutul functionarilor publici, care ii protejeaza fata de schimbarile si/sau suspendarile intempestive si abuzive ori nelegale din functie", se afirma in contestatie.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul pentru modificarea Legii 360/2002 privind statutul politistului, principalele prevederi ale legii, cele referitoare la modul de evaluare profesionala si la schimbarea perioadei de reconversie profesionala - astfel incat aceasta sa se faca la sase luni dupa o decizie de disponibilizare, si nu inainte, ca pana acum - urmand sa fie aplicate de la 1 ianuarie 2012.

Dan "Felix-Mircea" Voiculescu, n-ai scapat!

Voiculescu rămâne "Felix". Contestaţia în anulare a deciziei CNSAS, respinsă ca inadmisibilă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, joi, ca inadmisibilă contestaţia în anulare formulată de senatorul PC Dan Voiculescu împotriva deciziei prin care s-a stabilit definitiv că a colaborat cu fosta Securitate, hotărârea fiind definitivă.

Contestaţia în anulare a lui Dan Voiculescu în procesul cu CNSAS, respinsă ca inadmisibilă / FOTO: Grup RC

În sala de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, avocata lui Dan Voiculescu a invocat o serie de motive pentru care decizia anterioară a instanţei supreme ar trebui modificată, făcând referire la mai multe erori materiale, precum şi la faptul că instanţa nu ar fi ţinut cont de o serie de probe.

Pe de altă parte, reprezentantul CNSAS a susţinut că motivele invocate de Dan Voiculescu nu pot modifica decizia irevocabilă dată în luna martie şi a cerut respingerea contestaţiei.

Fostul lider al PC Dan Voiculescu a făcut contestaţie în anulare împotriva deciziei Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal a ÎCCJ din 10 martie, care a stabilit că senatorul a colaborat cu Securitatea.

Dan Voiculescu a furnizat informaţii către structurile poliţiei politice comuniste, arată judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în motivarea deciziei definitive din 10 martie 2011. Colaborarea lui Dan Voiculescu cu Securitatea este înscrisă, potrivit motivării, chiar în fişa personală a acestuia ce emană de la Ministerul de Interne- Direcţia a III-a. Potrivit fişei personale, Voiculescu a fost recrutat ca informator de către fostul serviciu 7-Comercianţi şi în timpul colaborării a purtat numele conspirativ "Felix".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 10 martie, irevocabil, că Dan Voiculescu a făcut poliţie politică. Instanţa supremă a respins recursul senatorului împotriva hotărârii din februarie 2010 a Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost menţinut verdictul dat de CNSAS în 2006 în acest sens.

Cand varsta iti joaca feste: Doina Cornea

Un text de Andrei Plesu, aparut in "Adevarul", 23 iunie 2011


Ştiu că dna Cornea este un om credincios. Cum de se împacă atât de uşor cu ideea suprimării de sine? Şi, mai ales, cum de a uitat propriul său «exemplu»?

A existat un moment, înainte de 1989, în care doamna Doina Cornea a spălat obrazul întregii naţiuni. A avut curajul rarisim de a spune „nu" unui regim care îşi trata oponenţii fără menajamente. În amintirea acelui episod, doamna Cornea merită admiraţia noastră definitivă şi respectul nostru necondiţionat. Dar nu e prima dată când mă văd obligat să deosebesc între anvergura supraomenească a posturii eroice şi omenescul, uneori preaomenesc, al istoriei cotidiene. Ambele se pot întâlni în ţarcul aceleiaşi personalităţi. Faptul de a fi fost, într-un ceas al vieţii, la înălţime nu e o garanţie de infailibilitate în orice domeniu şi pe termen nelimitat. De aceea, idolatria nu e indicată. Iar când ştii că vocea ta contează enorm, când eşti conştient de greutatea simbolică a intervenţiilor tale, trebuie să te gândeşti de o sută de ori înainte de a te manifesta public.

Spun toate astea, după ce am citit un text al doamnei Cornea adresat lui Adrian Sobaru. Adrian Sobaru este şi el un personaj care binemerită cel puţin compasiunea noastră.Nu vreau să judec în niciun fel hotărârea lui de a protesta, în felul în care a făcut-o, împotriva unui guvern care e departe de a fi ireproşabil. Dar aş ezita să-l dau ca exemplu de civism, instituind astfel comportamentul kamikaze ca formă optimă a nemulţumirii, ca model de acţiune politică şi cetăţenească. A fost comparat cu Liviu Babeş. Din respect pentru cel care s-a sacrificat, în martie 1989, la Braşov, aş fi ceva mai rezervat. Liviu Babeş nu putea visa să intre în sala Marii Adunări Naţionale în timpul unui discurs al lui Ceauşescu, nici să fie filmat în timp ce îşi dădea foc, nici să ajungă apoi invitat de succes în studiourile de televiziune. De moartea lui n-au aflat decât ascultătorii Europei Libere. El alesese să protesteze prin sinucidere, într-un moment în care alte forme de protest radical erau imposibile. Contextele celor două gesturi nu pot fi comparate, dacă avem o minimă bună-credinţă.

Dar doamna Cornea se declară foarte impresionată de dl Sobaru şi îi mulţumeşte pentru „lecţia" pe care ne-a administrat-o tuturor. Scrisoarea dânsei începe cu o frază incomprehensibilă din punctul meu de vedere: „Forme extreme de protest nu se fac decât faţă de oameni sensibili, la a căror iubire se poate apela. Era teoria lui Gandhi şi el a izbândit". Adică cum? Nu protestezi decât în faţa unei asistenţe iubitoare? Nu te răzvrăteşti decât contra unei adunări „sensibile",care te îndrăgeşte? A crezut dl Sobaru că Parlamentul României este o asemenea adunare? Trec peste invocarea lui Gandhi, un protestatar care s-a distins tocmai printr-o teorie a non-violenţei şi renunţ să fac observaţii meschine despre proprietatea unora din termenii scrisorii (protest „transpersonal" ş.a.). Lucrul uluitor pentru mine este că ni se vorbeşte de o „lecţie". Ce lecţie? Să înţelegem că cea mai demnă strategie politică, singura legitimă şi eficientă, este sinuciderea? Că a fi un bun cetăţean e a fi gata să te arunci în gol? Orice „lecţie" pune în joc un exemplu. Suntem dispuşi să punem dinaintea copiilor noştri această lecţie? Sau să o aplicăm noi înşine pe pielea proprie? Ştiu că dna Cornea este un om credincios. Cum de se împacă atât de uşor cu ideea suprimării de sine? Şi, mai ales, cum de a uitat propriul său „exemplu"? Căci, slavă Domnului, Doina Cornea nu s-a sinucis, ci a ales un alt mod de luptă, care constituie cu adevărat o lecţie. Şi tocmai pentru ceea ce a făcut, aş fi mai puţin atent la ce spune...

miercuri, 22 iunie 2011

Monumente de nesimtire(14): Azi, inca unul: Marton Arpad


Viceliderul grupului UDMR de la Cameră, Marton Arpad, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că există în prezent şase judeţe cu populaţie maghiară de peste 25%, iar Uniunea nu poate fi de acord cu includerea acestora în niciun mega-judeţ dacă populaţia maghiară scade sub 20%.
Marton Arpad nu a confirmat dar nici nu a negat informaţia privind oferta preşedintelui de creare a nouă judeţe dintre care unul format din Harghita şi Covasna.

"Mai ales pentru că am nişte informaţii, pe de o parte, pentru că avem de luat, pe de altă parte, nişte decizii care încă nu s-au luat, încerc să formulez destul de clar: a existat şi în declaraţia domnului Băsescu de ieri seară (marţi seară, nr) că s-ar putea să se găsească o soluţie de compromis pentru judeţele Covasna şi Harghita. Atât a spus, atât am citat şi eu. În discuţia noastră de azi, majoritatea colegilor mei, indiferent care ar fi această soluţie, nu o găsesc viabilă sau acceptabilă, cum doriţi dumneavoastră. Atât am de spus", a declarat deputatul UDMR.

Întrebat dacă asta înseamnă că singura variantă "acceptabilă" ar fi cea iniţială, cu 16 judeţe, Marton Arpad a mai spus spus: "Nu. Aici este vorba despre altceva. Noi avem şase judeţe mari şi late cu o populaţie maghiară de peste 25%. Şase. Şi nu putem fi de acord cu nicio soluţie de megajudeţe prin care unele sau mai multe dintre aceste şase judeţe să ajungă într-un megajudeţ unde populaţia maghiară va scădea sub 20%, adică îşi vor pierde toate drepturile pe care altfel le au".

O hartă a României cu nouă judeţe din care unul să fie format din Harghita şi Covasna este oferta preşedintelui Traian Băsescu şi PDL pentru UDMR, care are timp de gândire până luni să dea un răspuns, notează "Gândul".

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu a fost purtată o discuţie nici în PDL şi nici la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu privind varianta reorganizării administrativ-teritoriale cu nouă judeţe, din care unul să cuprindă Harghita şi Covasna.

Muzica adevarata(20)

Monumente de nesimtire(13): Azi Robert Negoita


Unii au acumulat averi, alţii datorii. Criza nu i-a ocolit pe unii parlamentari care fie au de plătit datorii uriaşe, fie au strâns atâţia bani încât au avut de dat şi altora. Robert Negoita şi Dan Voiculescu sunt cele mai bune exemple. Primul are datorii de peste 45 de milioane de euro, în timp ce Voiculescu a dat cu împrumut aproape trei milioane de euro.
Robert Negoiţă este vestit pentru zecile de terenuri şi apartamente pe care le deţine. Odată cu ele au venit însă şi datoriile. Deputatul PSD are datorii la Primăria Popeşti Leordeni de aproape 1.200.000 lei şi la Primăria Voluntari de 92.000 de lei. Datoria către ANAF a crescut cu aproape 30 de milioane de lei faţă de toamna anului trecut. Dacă tragem linie, putem spune că parlamentarul este dator vândut: are de dat peste 45 de milioane de euro.

Datorii şi împrumuturi în sânul familiilor politice din România

Diana Lazăr | REALITATEA.NET

De la mătuşa Tamara încoace, politicienii şi funcţionarii publici au găsit reţeta ideală pentru a sta departe de crizele financiare: ajutorul reciproc în familie. Moştenesc bijuterii, proprietăţi imobiliare şi chiar mici averi, primesc sau fac donaţii, iau şi dau cu împrumut. Totul, o afacere cu circuit închis. Vezi care sunt cele mai mari datorii din interiorul familiilor politice româneşti.

Mihaela şi Mircea Geoană, un cuplu cu părinţi înstăriţi / FOTO: politicaromaneasca.ro

Dacă toate familiile din România ar avea măcar un membru cu banii şi generozitatea rudelor aleşilor ţării, băncile şi instituţiile de creditare ar cam trebui să se reprofileze. Socri cu sute de mii de euro îşi împrumută ginerii politicieni, copii care donează părinţilor, fraţi cu averi impresionante îşi creditează rubedeniile, toate sunt cazuri care răsar la o simplă privire peste declaraţiile de avere ale aleşilor români.

Copiii soţilor Geoană, ţinuţi în şcoli de fiţe de bunici

Soţii Geoană, spre exemplu, sunt extrem de norocoşi când vine vorba de neamuri darnice. Anul trecut taxa de şcolarizare a fiului lui Mircea Geoană, în valoare de 18.605 euro a fost achitată de Ion Costea, tatăl soţiei, iar taxa de şcolarizare a fiicei lui, în valoare de 18.800 de euro a fost plătită de mama preşedintelui Senatului, Elena Iuliana.

În plus, al doilea om în stat, Mircea Geoană, a obţinut în 2011, prin succesiune, obiecte de valoare estimate la 140.000 de lei, precum şi sumele de 105.854 euro şi 11.869 de lei, conform declaraţiei de avere actualizate. Şi soţia sa, Mihaela, a primit cu ani în urmă, de la o rudă de gradul I, prin donaţie, jumătate dintr-un apartament cu o suprafaţă de 98 de metri pătraţi.

Cu toată generozitatea familiei, preşedintele Senatului nu a reuşit încă să-şi achiziţioneze o casă, locuind împreună cu familia în celebrul imobil din Cucu Starostescu, proprietate RA-APPS.

Socrii mici, buni de plată

Un alt pesedist cu socrii cu stare este Liviu Dragnea, secretarul general al partidului şi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. El a primit cu împrumut de la tatăl soţiei, Bombonica, peste 100.000 de euro. De unde şi mai ales de ce ? Datorie de la peţit.

"Da, nu râdeţi. Şi-a luat obligaţia atunci când am fost în peţit să ne facă o casă. N-a reuşit să se ţină de cuvânt. Socrul meu este grădinar, locuieşte într-o comună cu grădinari foarte bogaţi", a fost explicaţia preşedintele baronului PSD.

Şi şeful Fiscului, Sorin Blejnar se poate lăuda cu un socru bogat şi săritor. Acesta i-a oferit în 2010, 150.000 de euro cu titlu de împrumut. Interesant este că în 2009, Blejnar a împrumutat tot de la tatăl soţiei, Toader Filipescu Buzabric, 49.850 lei, potrivit declaraţiei de avere.

Voiculescu nu ia. Dă cu împrumut

Mai cu dare de mână şi cu economii grase, Dan Voiculescu nu are nevoie să apeleze la familie pentru bani. Dimpotrivă. El este cel care dă. Potrivit ultimei declaraţii de avere, senatorul PC are de luat din împrumuturile acordate cunoştinţelor mai mulţi bani decât are depozitaţi în cele 28 de conturi bancare. Cele mai mari datorii către fostul patron Intact le au fiica sa, Camelia (2.200.000 de euro), şi partenera sa de viaţă, Elena Voiculescu (1.900.000 de euro). Pe lângă banii daţi în familie, senatorul PC a mai dat cu împrumut în nume personal peste jumătate de milion de euro unor apropiaţi, printre care liderul conservator Daniel Constantin şi directorul Antenei 3, Mihai Gâdea.

Când tinerii sunt mai înstăriţi decât părinţii

Donaţiile funcţionează în unele cazuri şi în sens invers, de la cei mai tineri către cei mai în vârstă. Un astfel de exemplu se găseşte în familia Sârbu-Ponta. Europarlamentarul Daciana Sârbu i-a donat tatălui său, senatorul Ilie Sârbu 50.000 de euro în martie anul acesta, reiese din declaraţia de avere actualizată a fostului ministru al Agriculturii.

Un alt parlamentar care îşi ajută familia cu bani este senatorul PSD, Alexandru Mazăre, fratele primarului de Constanţa. Acesta şi-a împrumutat rudele, direct sau prin firmele lor, cu o sumă totală de 280.000 de euro, astfel că el mai are în conturi doar 36.000 de euro. Parlamentarul social-democrat a creditat firma SC APV Media SA, a mamei sale şi a celuilalt frate al său, Mihai Mazăre, cu 200.000 de euro, iar pe Mihai Mazăre, personal, cu 80.000 de euro.

Elena Udrea i-a vândut fiului vitreg un apartament pe mai nimic

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, are şi ea grijă de rude. Ea i-a vândut lui Alin Cocoş, fiul vitreg un apartament de lux la o valoare mai mică decât preţul zonei, mai precis contra sumei de 20.000 de euro. Explicaţia democrat-liberalei ? Legea îi permite.

"Referitor la speculaţiile apărute în mass-media cu privire la o aşa-zisă subevaluare a unui imobil vândut lui Alin Cocoş, fiul soţului meu, pentru corecta înţelegere a situaţiei raportată la legislaţia în vigoare, precizez că imobilul vândut lui Alin Cocoş era proprietate comună a subsemnatei şi a soţului meu, context în care legea permite transferul dreptului de proprietate rudelor până la gradul al II-lea la o valoare inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici", precizează Elena Udrea, prin intermediul unui comunicat.

Moştenirea primarului Oprescu

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a intrat anul trecut în posesia unei moşteniri în valoare de 143.000 de euro care a aparţinut tatălui său. Şi el are un împrumut de returnat în 2011, în valoare de 100.000 de euro, dar nu către o rudă, ci către Toader Pârjol. Ca primar şi ca profesor universitar la Facultatea de Medicină, Oprescu a încasat 122.870 de lei, adică 2.560 de euro lunar.

Ce va place?Ce nu va place?