miercuri, 22 iunie 2011

Monumente de nesimtire(14): Azi, inca unul: Marton Arpad


Viceliderul grupului UDMR de la Cameră, Marton Arpad, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că există în prezent şase judeţe cu populaţie maghiară de peste 25%, iar Uniunea nu poate fi de acord cu includerea acestora în niciun mega-judeţ dacă populaţia maghiară scade sub 20%.
Marton Arpad nu a confirmat dar nici nu a negat informaţia privind oferta preşedintelui de creare a nouă judeţe dintre care unul format din Harghita şi Covasna.

"Mai ales pentru că am nişte informaţii, pe de o parte, pentru că avem de luat, pe de altă parte, nişte decizii care încă nu s-au luat, încerc să formulez destul de clar: a existat şi în declaraţia domnului Băsescu de ieri seară (marţi seară, nr) că s-ar putea să se găsească o soluţie de compromis pentru judeţele Covasna şi Harghita. Atât a spus, atât am citat şi eu. În discuţia noastră de azi, majoritatea colegilor mei, indiferent care ar fi această soluţie, nu o găsesc viabilă sau acceptabilă, cum doriţi dumneavoastră. Atât am de spus", a declarat deputatul UDMR.

Întrebat dacă asta înseamnă că singura variantă "acceptabilă" ar fi cea iniţială, cu 16 judeţe, Marton Arpad a mai spus spus: "Nu. Aici este vorba despre altceva. Noi avem şase judeţe mari şi late cu o populaţie maghiară de peste 25%. Şase. Şi nu putem fi de acord cu nicio soluţie de megajudeţe prin care unele sau mai multe dintre aceste şase judeţe să ajungă într-un megajudeţ unde populaţia maghiară va scădea sub 20%, adică îşi vor pierde toate drepturile pe care altfel le au".

O hartă a României cu nouă judeţe din care unul să fie format din Harghita şi Covasna este oferta preşedintelui Traian Băsescu şi PDL pentru UDMR, care are timp de gândire până luni să dea un răspuns, notează "Gândul".

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu a fost purtată o discuţie nici în PDL şi nici la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu privind varianta reorganizării administrativ-teritoriale cu nouă judeţe, din care unul să cuprindă Harghita şi Covasna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?