Profesorul Pesamosca, în stare gravă la Spitalul Foreasca

"Am fost chemaţi la Spitalul Budimex întrucât profesorului Pesamosca îi era rău.Este vorba despre o suferinţă cardiacă şi renală, dar un diagnostic de precizie va fi pus după ce vor fi încheiate toate investigaţiile de specialitate", a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI).

Profesorul Alexandru Pesamosca respira greu şi avea o durere în piept. Echipajul SABI trimis la Spitalul de Copii "Marie Curie", fost Budimex, a hotărât că profesorul Pesamosca trebuie transportat de Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru investigaţii complexe şi tratament de specialitate.

Profesorul Pesamosca, deşi un titan al medicinei româneşti, a fost scos la pensie forţat. De câţiva ani este imobilizat la pat. Din anul 1984, profesorul Pesamosca nu a mai ieşit din Spitalul de Copii "Marie Curie". Cum nu a avut niciodată timp să se ocupe de el şi să-şi ia o casă, profesorul a fost lăsat să stea în spital. A muncit 60 de ani în Spitalul Budimex, ajutând zeci de mii de copii în stare foarte gravă să ducă o viaţă normală