luni, 13 iunie 2011

Ce business rentabil!



Acuzat că a cheltuit fraudulos bani europeni, preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu, i-a organizat fiului său o nuntă fastuoasă. Invitaţii au cinstit masa cu un milion de euro.

Aflat în plin scandal al cheltuirii frauduloase a 17 milioane de euro din fondurile europene, bani folosiţi pentru realizarea "Drumului Vinului", Victor Mocanu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, a organizat o nuntă fastuoasă fiului său, deputatul PSD Adrian Mocanu (29 de ani)
La evenimentul desfăşurat sâmbătă pe un patinoar s-a strâns în jurul şefului buzoian "toată floarea cea vestită" a administraţiei locale. De la primarii din oraşe până la cei din comune, aproape toţi au venit la "nunta anului de la Buzău".

Geoană, la fel de emoţionat ca la nunta lui

Marii absenţi, însă, au fost "greii" PSD, precum Liviu Dragnea, Victor Ponta sau Adrian Năstase. În schimb, Mircea Geoană a onorat invitaţia colegului său de partid. Însoţit de soţia sa, Mihaela, fostul lider al PSD a asistat la ceremonia religioasă de la Catedrala Arhiepiscopală. El a spus că s-a simţit la fel de emoţionat ca atunci când s-a căsătorit cu Mihaela.

Slujba oficiată de opt preoţi a avut loc în jurul orei 19.00. Cu două ore mai devreme, mirii tocmai spuseseră "da" în faţa primarului din Buzău, Constantin Boşcodeală, nimeni altul decât naşul celor doi.

A leşinat mireasa

Astfel, domnişoara notar Roberta Doloiu (25 de ani) a devenit doamna Mocanu. A leşinat însă în timpul slujbei religioase. Ea a fost nevoită să se aşeze pe un scaun şi a băut un pahar cu apă ca să îşi revină. La petrecere au participat circa 1.200 de persoane. Mulţi invitati au venit, au dat darul şi au plecat, a spus un nuntaş. "Atenţiile" s-au oferit în plicuri nominale, iar sumele au variat între 500 şi 2.000 de euro, susţin unii martori. Astfel, nunta s-a transformat într-o afacere de circa un million de euro.

Oaspeţii au venit la ore diferite. "Unii veneau, alţii plecau. Nu încăpeau toţi odată", a dezvaluit un invitat. Atmosfera a fost întreţinută de Paula Seling, Matilda Pascal Cojocăriţa, Aurel Tămaş, Nicu Paleru şi Orchestra de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române.

OPULENŢĂ

Uniţi în destine şi afaceri


Locul unde a avut loc nunta a fost ales de socrul mare, Victor Mocanu, pentru a încăpea "armata" de funcţionari publici, politicieni şi oameni de afaceri. Adică toţi invitaţii la petrecere. Patinoarul a fost acoperit cu mii de metri de material şi amenajat cu mochetă roşie. De lucrări s-a ocupat socrul mic, omul de afaceri Gheorghe Doloiu, care deţine Fabrica de Legume-Fructe Buzău.

Naşul, Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău, este preşedintele filialei PSD Buzău, şeful finului pe linie de partid. Mireasa, Roberta, a administrat, în primavara lui 2010, o firmă care se ocupă cu lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor. Acum, ea este notar în judeţul Galaţi.

Mocanu şi fiul său sunt, de asemenea, acţionari la mai multe firme, au zeci de hectare de teren şi mai multe apartamente. În acest context, la petrecere, şi-au făcut apariţia zeci de limuzine de lux din care au coborât invitaţi aleşi "pe sprânceană", precum Culiţă Tărâţă, pentru a aduce un plus de prosperitate tinerei familii.
"Emisarul" Marian Vanghelie a adus cu elicopterul darul său şi al colegilor de partid

Trimisul special al PSD la nunta micilor baroni de Buzău a fost Marian Vanghelie. Ca un lider "care este", el şi-a făcut apariţia, pe la ora 21.00, pe deasupra tuturor, cu elicopterul.
"Eu am venit de la şcoala de vară (şcoala de vară a TSD, de la Geoagiu- Băi - n.r.). E un moment important în viaţa unui coleg de-al meu. N-aveam cum să fiu astăzi prezent în trei evenimente: la Sala Palatului cu aleşii locali, şi relaţia cu tinerii şi bine-nţeles şi aceste lucruri sunt importante în viaţă. A trebuit să găsesc o soluţie şi aşa am ales să vin cu elicopterul", s-a justificat vicepreşedintele PSD.

Martorii oculari au povestit că, iniţial, "emisarul" liderilor de la Bucureşti s-a aşezat la o masă de la intrarea în locaţie, în apropierea WC-ului, pe motiv că îi era cald. Ulterior, a fost aşezat la o masă lângă cea a mirilor. A fost servit, ca şi ceilalţi invitaţi, cu un meniul tradiţional românesc ce a cuprins sărmăluţe, friptură şi peşte. A plecat pe la miezul nopţii, cu maşina. Odată cu el s-au retras mai mulţi parlamentari. "Opulenţă şi prost gust", a concuzionat un invitat.
sursa: evz.ro. Petrisor Cana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?