vineri, 3 iunie 2011

Mi-e dor de Mona Musca!


In 2006, Mona Musca era alungata cu pietre din PNL si demisiona din Parlament pe motiv de colaborare cu fosta securitate. La dosarul sau exista un anagajament semnat pe vremea cand preda studentilor arabi la Timisoara si vreo doua note fara nimic incriminator in ele.

Unul dintre principalii sai acuzatori, de-a dreptul inchizitorial, era Crin Antonescu. Domnia sa a cerut excluderea rapida din PNL a doamnei Musca, chiar inainte de a exista verdictul oficial al CNSAS, doar pe baza angajamentului si a numelui conspirativ.

Astazi, acelasi Crin Antonescu bate palma cu Dan Voiculescu, un securist notoriu, care si-a turnat pana si rudele, a carui activitate de politie politica nu numai ca a fost deconspirata de CNSAS, dar a si fost confirmata de instanta. Crin Antonescu nu este insa deranjat de acest detaliu biografic "plicticos" al detinatorului de Antene, pe care-l socoteste pe deplin frecventabil si onorabil.

La judecata partidului a ajuns in 2006 si Ioan Ghise, tot pentru colaborare cu fosta securitate. A scapat facand multe temenele. Acum umple zi de zi ecranele televizoarelor. De aceea nu are timp de Parlament, unde numai seful sau de partid are o prezenta mai proasta. De aceea nu are timp nici de proiecte politice. Are timp doar sa urle isteric de dimineata pana seara "Jos Basescu!". Si sa se teama ca nu isi va scoate banii cheltuiti in campania precedenta daca ar avea loc anticipate.

De ce a plecat Mona Musca din politica si a ramas Ioan Ghise? Pentru ca a avut coloana verticala. Din cauza ei s-a retras cu totul din politica in loc sa aleaga formula smechera a unui inot subacvatic pana la calmarea valurilor si, eventual, atasarea la alta formatiune mai permisiva. Pentru ca a avut proiecte politice, in frunte cu lustratia, si a enervat astfel ingrozitor politiceni care nici macar prezenta in Parlament nu au. Pentru ca avea nu doar verb, ci si multa consistenta, periculos de multa pentru marii barbati ai partidului dotati exclusiv cu retorica.

De ce a ramas Ioan Ghise in politica? Pentru ca nu conteaza. Nu are proiecte si este extrem de comod ca orice flasneta. In plus este vulnerabil, santajabil si disperat sa-si tina scaunul sub fund. Personajul ideal.

De ce este Dan Voiculescu in continuare in politica si in Parlament, desi partidul sau nu a trecut niciodata de pragul electoral? Pentru ca Securitatea a invins si va invinge mereu pana cand n-o va dobori biologia cu legile ei implacabile.

De ce este Dan Voiculescu frecventabil? Pentru ca are Antenele, o lampa mare si luminoasa care atrage toti tantarii politici ajunsi, intamplator, presedinti de partid.

Din toate aceste motive, Romania nu are, pe termen scurt si mediu cel putin, nicio sansa sa fie condusa de politicieni onorabili si valorosi. Vor fi mereu inlaturati, precum Mona Musca, ca pericole potentiale pentru traitorii fericiti in borhotul puturos din Palatul Parlamentului.

Si nu este doar problema PNL. Cazul aceasta a devenit doar mai vizibil odata cu sinistra intelegere dintre Crin Antonescu si Dan Voiculescu. Toate partidele si-au facut parca un obiectiv din a scapa de oamenii de marca pentru a promova lepadaturile. Priviti doar cum este tratata in PD-L Monica Macovei sau amintiti-va cum de a ajuns sa plece din PSD Cristian Diaconescu. La putere sunt ghisii, voiculestii, udresele si vanghelii.Un comentariu:

Ce va place?Ce nu va place?