vineri, 1 iulie 2011

De la sublim la ridicol.............Mircea Diaconu, actor sau saltimbanc politic?


Opoziţia ar trebui să înlăture actualul Guvern până cel târziu în luna octombrie, orice întârziere ducând la diminuarea oportunităţii unei astfel de acţiuni, ca urmare a apropierii alegerilor de anul viitor, a declarat senatorul liberal Mircea Diaconu, informează Agerpres.

"Cert este că dacă în septembrie sau în octombrie nu se întâmplă o schimbare şi o cădere a Guvernului, aproape că nu mai are sens. O să se intre pe linia dreaptă către alegerile din 2012", a spus Mircea Diaconu.

Senatorul liberal susţine însă că sunt şanse reale de schimbare a Guvernului, existând în acest sens discuţii oficiale între opoziţie şi unii reprezentanţi ai formaţiunilor politice din coaliţia aflată la putere.

"Sunt şanse foarte mari (să fie schimbat Guvernul - n.r.). Deja s-a ajuns în punctul în care se fac demersuri oficiale între părţi. Ştiu foarte sigur că o parte din UDMR ar fi favorabilă, nu pe de-a întregul, deoarece probabil agenda lor spune că nu şi-au atins ţintele dorite, negociate", a explicat Diaconu.

În opinia sa, în Parlament, şi în special de la Senat, unde actuala majoritate este foarte fragilă, s-a ajuns la un blocaj care nu mai poate continua mult timp.

"Cei de la putere spun că nu trebuie să schimbăm Guvernul, pentru că altfel intrăm în instabilitate politică. Păi, eu cred că suntem într-o perfectă instabilitate, care se numeşte blocaj. (...) Cel puţin în Senat, dacă unul de la putere are probleme cu stomacul, se schimbă majoritatea parlamentară. Deci îţi trec sau nu îţi trec legile în funcţie de diverse boli omeneşti, gen guturai, diaree, ceea ce înseamnă un blocaj absolut", a afirmat senatorul PNL.

Mircea Diaconu a remarcat şi un alt fenomen care, în opinia sa, duce la blocarea activităţii Parlamentului, şi anume plecarea din sală a reprezentanţilor coaliţiei de guvernământ în momentul votării unor legi. "Cel puţin de vreo lună, numărul de plecări din sală ale PDL este mult mai mare decât prezenţa în sine. De regulă, plecarea din sală este procedura opoziţiei, deci înclin să cred că ei se află în opoziţie. (...) Ceea ce înseamnă, practic, că Parlamentul nu funcţionează, e blocat", a concluzionat Mircea Diaconu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?