sâmbătă, 2 iulie 2011

Prinţul Albert a spus "da" în faţa ofiţerului stării civile.




Prinţul Albert de Monaco şi logodnica lui, Charlene Wittstock, sunt deja căsătoriţi. Ei au spus "Da" în faţa ofiţerului stării civile la o ceremonie desfăşurată la Palatul Regal, în prezenţa a sute de invitaţi de seamă. Charlene a devenit astfel "principesă de Monaco", primind numele Charlene Grimaldi

Ceremonia căsătoriei civile a principelui Albert al II-lea cu logodnica sa, sud-africana Charlene Wittstock, a început vineri, în jurul orei 15.00 GMT (18.00, ora României), în Sala tronului din palatul princiar. Ofiţerul stării civile Philippe Narmino, preşedinte al consiliului de Stat, a prezidat ceremonia, în faţa a circa 80 de persoane, apropiaţi ai cuplului şi demnitari.

Ofiţerul stării civile Philippe Narmino a exprimat, în limbile franceză, engleză şi monegască, "bucuria" de a celebra această căsătorie princiară.

Printre obligaţiile prevăzute de codul civil, citite de Philippe Narmino în cadrul ceremoniei, se numără şi acelea că "soţii trebuie să fie fideli, să îşi ofere ajutor şi asistenţă unul altuia" (articolul 181). De asemenea, potrivit articolului 182, cei doi soţii trebuie să asigure "sprijinul moral şi material" al familiei.

Evocând valorile comune ale cuplului, Philippe Narmino s-a adresat lui Charlene: "Căsătorindu-vă cu prinţul, vă căsătoriţi cu o ţară".

Charlene a devenit astfel "principesă de Monaco", primind numele Charlene Grimaldi.

După ceremonia de căsătorie civilă, cuplul princiar s-a alăturat celor circa 7.800 de supuşi monegasci, reuniţi în piaţa centrală din faţa palatului princiar.

Principele Albert al II-lea a evocat "o nouă pagină în istoria principatului". "Îmi exprim speranţa că acest moment marchează un nou început pentru ţară", a mai spus el.

Proaspăt căsătoriţii au aplaudat apoi "Imul lui Charlene", compus de o fanfară, înainte de a coborî ţinându-se de mână în piaţa din faţa Palatului princiar, pentru a primi din mâinile supuşilor un cadou, o sculptură de Bourdelle şi o pictură de Kandinsky.

Potrivit presei franceze, cadoul oferit de supuşii monegasci este unul achiziţionat din fonduri publice. Este singurul dar pe care Albert şi Charlene l-au acceptat, cerând ca restul cadourilor să fie donate în scopuri caritabile.

În timpul ceremoniei de căsătorie civilă, principesa Charlene de Monaco a purtat o rochie lungă din muselină de culoare albastru deschis, asortată cu un taior care a avut aceeaşi culoare. La rândul său, principele Albert al II-lea a fost îmbrăcat într-un costum negru şi cămaşă albă, la care a asortat o cravată crem.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?