duminică, 17 iulie 2011

Niels Schnecker, bati campii......

Ca de-obicei, sambata si duminica programele televiziunilor sunt , pur si simplu, de avarie! Televiziunile de stiri, in special Antena 3 si Realitatea Tv bat campii de dimineata pana seara si se roaga de un incendiu, de o deraiere sau accident, doar doar or reusi sa treaca onorabil peste week-end!
Antena 3 si-a mobilizat deontologii de serviciu, Niels, Scnecker, Dana Grecu si Mircea Badea la o discutie despre......nimic! Si-n toata spoiala aia de emisiune se trezeste Niels sa ne atraga atentia, foarte serios, ca in Romania este dictatura! Cum stiu ca nu are proprietatea cuvintelor la el, am sa-i reamintesc ce-nseamna dictatura si dictator, asta daca nu cumva, speriat "de dictatorul Basescu si dictatura PDL-ista" a luat avionul si a zburat inapoi in tara lui, Israel, pentru ca asta nu-i tara lui!
Ma-ntreb daca in Romania era dictatura, posturile de televiziune Antena 3 si Realitatea Tv mai existau? Laturile pe care le varsati pe gura zi de zi ramaneau nepedepsite?
Daca ai cap, ar trebui sa si gandesti, Niels Schnecker!

Prin dictatură se înţelege un regim politic în care societatea nu mai dispune de mecanisme capabile să controleze puterea politică şi, prin urmare, un popor este condus forţat de către o persoană, un partid, sau un grup de oameni.

Dictaturile de regulă nu ţin cont de drepturile omului, scopul lor fiind menţinerea puterii.

Spre deosebire de democraţie, în dictaturi nu există alegeri libere, nici opoziţie recunoscută de către putere.

Din punct de vedere marxist, prin dictatură se înţelege o formă a dominaţiei unei sau unor clase sociale într-o anumită orânduire socială. Dictatura se exercită pe plan politic, economic şi ideologic; în orânduirile bazate pe exploatarea capitalistă (dictatură burgheză), ea îmbracă diferite ipostaze: relativ moderate (monarhia constituţională, republica parlamentară) sau discreţionare (dictatură personală, dictatură militară, dictatură fascistă).


Dictator (lat.dictator = cel ce porunceşte) termenul provine de la funcţie politică din timpul romanilor. Această funcţie apare printr-o hotărâre a senatului în situaţii deosebite când din rândul consulilor se va alege pe timp de 6 luni un „dictator” care are puteri depline (summum imperium) şi măsurile sale nu mai necesitau o aprobare a senatului, la expirarea mandatului nefiind judecat ulterior pentru măsurile sale.

Dictatorului îi erau subordonaţi magistraţii, după alegerea sa trebuia să aleagă comandantul cavaleriei „magister equitum”.

Dictatori romani mai cunoscuţi fiind Cincinnatus, Fabius Maximus, Sulla şi Cezar care, contrar legislaţiei romane, a rămas dictator pe viaţă.

Dictatorii care au abuzat de această funcţie sunt numiţi de istorici „tirani” acesta fiind un termen cu trăsături negative.

Dictatori

Ulterior termenul va defini monarhi sau şefi de stat cu puteri nelimitate care au un regim de dictatură, fără recunoaşterea altor partide politice din opoziţie.

O caracteristică a dictaturii este lipsa alegerilor democratice, nerespectarea drepturilor omului, suprimarea brutală a mişcărilor progresiste democratice.

Un comentariu:

  1. http://www.adevarul.ro/societate/vedete/Niels-Schnecker-administratia-metroului-curatam_0_518948110.html mitoman e prea putin spus, clovn ar fi mai aproape de adevar

    RăspundețiȘtergere

Ce va place?Ce nu va place?