miercuri, 13 iulie 2011

Nu stie stanga ce face dreapta! sau invers?

Autor: Carmen Vintila

Deşi se află în concediu, liderul PSD urmăreşte atent declaraţiile colegului său liberal. El a replicat unor afirmaţii făcute de preşedintele PNL în privinţa paternităţii programului economic al USL.

Programul economic pe care USL l-ar pune în aplicare dacă ar ajunge la guvernare este unul cu idei "mai degrabe liberale". Afirmaţia, făcută ieri de liderul PNL, Crin Antonescu, a fost imediat taxată de Victor Ponta, copreşedintele Uniunii.

"Programul nostru, al USL, pe economie e de genul «A treia cale» din Marea Britanie, programul aplicat de Tony Blair. Şi acolo de 15 ani se dezbate dacă e mai mult liberal sau social, unii văd mai mult pe parte liberală, alţii văd mai mult pe parte socială", a fost replica trimisă de Ponta la Bucureşti, liderul social –democrat aflându-se în vacanţă.

Invitat la RRA, Antonescu a susţinut că “din punct de vedere strict economic, în programul USL sunt idei mai degrabă liberale", urmând ca PSD să aibă o contribuţie mai mare în programele sociale, care nu au fost încă prezentate, programe pe care PNL le va susţine.

Liberalii nu le-au impus colegilor pesedişti soluţiile gândite de ei, ci "social-democraţii au înţeles că în materie de economie, economia privată românească trebuie stimulată şi nu poţi stimula o economie privată cu măsuri de stânga, ci doar cu măsuri de dreapta", a ţinut să precizeze Crin Antonescu.


"Putem să spunem că avem un program foarte pragmatic, foarte realist şi care o să fie foarte eficient în practică. Iar după aceea o să vedem dacă este mai mult social sau liberal, asta este o discuţie deja secundară", a replicat liderul PSD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce va place?Ce nu va place?